5.990 Ft

Gesztenyegyűjtés társasjáték - Keller és Mayer

5.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Gesztenyegyűjtés társasjáték Pásztohy Panka kedves rajzaival, melyben a gesztenyebáb elkészítéséhez elegendő gesztenyét kell gyűjtenie a játékosoknak. Nagy szerepe van a szerencsének is, de közben a játékosoknak folyamatosan döntéseket kell hozniuk. 

4 éves kortól, 2-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. április 26.
Cikkszám: 713601
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Gesztenyegyűjtés társasjáték

Pásztohy Panka kedves rajzai egy aranyos gesztenyegyűjtögetős társasjátékban, mely folyamatosan döntések meghozatalára készteti a játékosokat. 
A gesztenyegyűjtés igazán kiváló őszi szórakozás, csakúgy, mint a gesztenyebáb készítés.
Így gondolják ezt a gyerekek is, akik kiszaladtak az óvoda kertjébe, hogy minél több fényes barna termést tegyenek a kosarukba, amikből aztán elkészíthetik a vidám gesztenyefigurákat. 

Ez a látványos társasjáték az ovis - kisiskolás korosztályt biztos lenyűgözi majd grafikájával, és játékmenetével.

A játék menete:

A soron következő játékos megpörgeti a pörgyettyűt:

  • Héjtalan gesztenye: egy szép barna gesztenye kerül a kosárba.
  • Tornacipő: azt jelenti, hogy be kell menni a kertből.
  • Nadrágzseb: a körben már kipörgetett gesztenyék biztos helyre, a nadrágzsebbe kerülnek.
  • Héjas gesztenye: a szúrós termést ijedtében elejtette a játékos, ekkor egy homokszem lepereg a homokórán.

Általánosan érvényes szabály, hogy a gesztenye pörgetése után a játékos mindig eldöntheti, hogy vagy biztosra megy, és felhasználja a megszerzett gesztenyéjét, vagy kockáztat annak reményében, hogy újra szerencséje lesz. Ezzel viszont kockára teszi a már megszerzett terméseit is. A másik fontos tudnivaló, hogy két gesztenye az ára annak, hogy valaki a tisztásokon egyet lépjen. A hídon haladás viszont a megszerzett és megtartott gesztenyék számát mutatja. A játékos döntése, hogy a hídon a jelzőkockájával vagy inkább a mezőn a bábujával próbál előrehaladni.
Olyan 4 éves gyermekeknek ajánljuk a játékot, akik már gyakorlottabb társasjátékozók.

Tartalom:

  • 1 játéktábla
  • 4 fabábu
  • 20 homokszem fakocka
  • 4 jelzőkocka
  • 1 pörgetőtábla
  • 1 játékszabály

Ajánlott: 4 éves kortól
Játékosok száma:
2-4 fő
Játékidő: kb 20 perc

Gyártó: Keller & Mayer

Gesztenyegyűjtés társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
fejlesztő játékok óvodásoknak
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
állatos játékok

játékok 3-5 éves gyerekeknek
játékok 5-8 éveseknek

Játékszabály

Gesztenyegyűjtés társasjáték játékszabály

A gesztenyegyűjtés igazán kiváló őszi szórakozás. Így gondolják ezt a gyerekek is, akik kiszaladtak az óvoda kertjébe, hogy minél több fényes barna termést tegyenek a kosarukba, amikből aztán délután vidám gesztenyefigurák készülhetnek majd.

A játék részei:
– a körben álló gesztenyefák
– 4 bábu, ezekkel a tisztásokon lehet haladni
– 4 (a bábuk színével megegyező) jelzőkocka, amelyekkel a lap alján vízszintesen elhelyezkedő hidacska deszkáinak segítségével számolhatjuk a pontjainkat
– pörgettyű négyféle lehetőséggel
– homokóra „homokszemekkel” (barna fakockákkal), amik az addig kipörgetett héjas gesztenyék számát mutatják

Előkészületek
Az első játék előtt óvatosan kinyomkodjuk a gesztenyefákat a kartonkeretből, és a rajznak megfelelően a doboz szélére tűzzük azokat.
A játéktáblánk így már el is készült. Ezután minden játékos választ egy bábut, amit a bal oldali tisztásra helyez, amin a három héjas gesztenye látható. A bábuja színének megfelelő jelző a hidacska első mezőjére kerül. Végül a homokóra felső részére tesszük a „homokszemeket”. Két játékos esetén 12, háromnál 15, négynél 20 darabot.

A játék menete
A soron következő játékos megpörgeti a pörgettyűt. Minden forgatásnál négyféle lehetőséggel kell számolni. Általánosan érvényes szabály, hogy a gesztenye pörgetése után a játékos mindig eldöntheti, hogy biztosra megy, és felhasználja a megszerzett gesztenyéjét, vagy kockáztat annak reményében, hogy újra szerencséje lesz. Ezzel viszont kockára teszi a már megszerzett terméseit is.
A másik fontos tudnivaló, hogy két gesztenye az ára annak, hogy valaki a tisztásokon egyet lépjen. A hídon haladás viszont a megszerzett és megtartott gesztenyék számát mutatja. A játékos döntése, hogy a hídon a jelzőkockájával vagy inkább a mezőn a bábujával próbál előrehaladni.

Ha héjatlan gesztenyét pörget, akkor egy szép barna gesztenye kerül a kosarába. Ezután eldöntheti, hogy tovább pörget, vagy megelégszik azzal az eggyel, amit már megszerzett. 

Ha megelégszik, egyet léphet a jelzőkockájával a hidacskán, és a következő játékoson a sor. Ha úgy dönt, hogy ismét pörget, és újra gesztenyére mutat a nyíl, akkor már két termése lesz. Természetesen itt is megállhat, lelépheti a két lépést a kockájával, vagy akár megint pörgethet. Ha már megállt, dönthet úgy is, hogy két gesztenyéért cserébe a bábujával a szomszéd tisztásra lép. Ezután egy újabb játékos következik. 


Ha tornacipőt forgat, az azt jelenti, hogy be kell mennie a kertből. Ebben a körben számára vége a gyűjtögetésnek. Ha pörgetett a körben már gesztenyét, azt lelépheti a számlálón, és a bábuját is a következő tisztásra teheti.

Ha a nadrágzsebre mutat a pörgettyű, akkor a körben már kipörgetett gesztenyék – amennyiben vannak ilyenek – biztos helyre, a nadrágzsebbe kerülnek. Ezeket már nem fenyegeti veszély, a játékos pedig eldöntheti, hogy tovább pörget-e.

Aki héjas gesztenyét pörget, az óvatlanul megmarkolta a szúrós termést, és ijedtében elejtette a zsákmányát. A játékos ebben az esetben elveszíti az adott körben addig megszerzett összes gesztenyéjét. Ez csak az aktuális kör terméseire vonatkozik, a számlálón nem kell visszalépnie. Nem pörgethet tovább, és egy „homokszem” lepereg az órán.

A játék vége
A játék akkor ér véget, ha az összes „homokszem” lepergett, vagyis az összes kis fakocka a homokóra felső részéről az alsóra került. Ekkor a játékosok megnézik, hogy éppen melyik tisztáson állnak, és eszerint előre-, esetleg hátramozgatják a számlálókockájukat. A tisztásokon minden barna gesztenye egy előrelépést, minden szúrós héjas gesztenye egy visszalépést jelent. Tehát például aki egyáltalán nem mozdult el a játék során a bábujával, az hármat lép vissza, míg aki eljutott az utolsó tisztásig, öt lépéssel teheti előrébb a számlálóját. 
Az lesz a győztes, aki a legtöbb gesztenyét gyűjtötte, vagyis a számlálója a legmesszebb jutott a hídon.

Jó szórakozást!

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Szép grakifájú és látványos társasjáték. Külön tetszik, hogy nem a klasszikus dobókocka van benne, hanem pörgetni kell a lépéshez. Kisfiammal nagyon jókat játszunk vele. Picit gondolkodós, döntéseket kell benne hozni, de nagyon könnyed játék.
2021. 04. 12.
Árukereső.hu Árukereső.hu