Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

Funkelschatz - Csillogó kincsek társasjáték - Haba 303402 NFT

Kattints a képre több képhez
További képek
csillogó kincsek társasjáték
Funkelschatz - Csillogó kincsek társasjáték - Haba 303402 NFT
Funkelschatz - Csillogó kincsek társasjáték - Haba 303402 NFT
Funkelschatz - Csillogó kincsek társasjáték - Haba 303402 NFT
Ár:
6.290 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled GLS házhoz szállítással: 2020. szeptember 29.
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (3)
Életkor: 5 éves kortól, 2-4 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

Funkelschatz - Csillogó kincsek az év gyerek társasjátéka volt 2018-ban!

Izgalmas gyűjtögető játék 2-4 játékos részére 5 éves kortól.

Egyik felfedező útjuk során a sárkánygyerekek, Mira, Feo, Luna, Diego egy szokatlan csillogó kincset fedeznek fel: egy jégoszlopot, amibe csillogó kövek fagytak. Magukkal szeretnék vinni a kincseket a barlangjukba, ám sajnos túl nehéz. Az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy felolvasztják azt. Azonban tüzet okádni nem olyan egyszerű, mint amilyennek az hangzik, tűz helyett sajnos csak forró levegő jön ki a szájukon. Ekkor egy fantasztikus ötlet jut eszükbe: megkérik édesapjukat, hogy segítsen nekik. A terv bevált! Apjuk tüzes lehelete kezdi megolvasztani a jégoszlopot, és abból szép sorban potyognak ki a csillogó kövek.

Melyik sárkánygyerek gyűjti a legtöbb csillogó követ a barlangjába a játék végére? 

Ajánlott: 5 éves kortól

Játékosok száma: 2-4 fő

Csillogó kincsek társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
fejlesztő játékok óvodásoknak

Letölthető játékszabály

Játékszabály

Izgalmas gyűjtögető játék 2-4 játékos részére 5 éves kortól.
Játékidő: kb. 15 perc
Egyik felfedező útjuk során a sárkánygyerekek, Mira, Feo, Luna és Diego egy szokatlan csillogó kincset fedeznek fel: egy jégoszlopot, amibe csillogó kövek fagytak. Magukkal szeretnék vinni a kincset a barlangjukba, ám sajnos az túl nehéz.
Az egyetlen dolog, amit tehetnek, hogy felolvasztják azt. Azonban tüzet okádni nem olyan egyszerű, mint amilyennek az hangzik, tűz helyett sajnos csak forró levegő jön ki a szájukon. Ekkor egy fantasztikus ötlet jut eszükbe: megkérik édesapjukat, hogy segítsen nekik.
A terv bevált! Apjuk tüzes lehellete kezdi megolvasztani a jégoszlopot, és abból szép sorban potyognak ki a csillogó kövek. A kis sárkányok gyorsan összegyűjtik az értékes kincset, és magukkal viszik a barlangjukba.
Egy kis szerencsével még sárkány papa is szerezhet néhány csillogó követ!
Melyik sárkánygyerek gyűjti a legtöbb csillogó követ a barlangjába a játék végére?

A játék tartalma

  • 1 db sárkánypapa
  • 9 db jéggyűrű 
  • 1 db jégtábla korong
  • 90 db csillogó kő (18 mind az 5 színben)
  • 4 db sárkánygyerek
  • 1 db játéktábla
  • 5 db csillogó köves korong
  • a doboz alja 4 elválasztó fallal


Az első játék előtt:
Helyezzétek az üres dobozaljat az asztal közepére. Fogjátok a négy elválasztó falat, rakjátok össze őket a kép szerint, majd helyezzétek a doboz aljába. 
Tipp: A játék után az elválasztó falakat a fentiek szerint a dobozban lehet hagyni, egyszerűen tegyétek közéjük a játéktartozékokat úgy, hogy azok tetejére a játékszabályt, majd a doboz tetejét rá lehessen rakni.
Óvatosan szedjétek ki a karton darabokat a keretükből. A szélekre ezután nem lesz szükség, nyugodtan eldobhatók.

Előkészületek
Ennél a résznél bátran kérjétek felnőtt segítségét!
Helyezzétek a játéktáblát az előbb lehelyezett elválasztó falak tetejére. Tegyétek a jégtábla korongot a játéktábla közepén megjelölt helyre. Kettő vagy négy játékos esetén helyezzetek 8 jéggyűrűt egymás tetejére a jégtábla korong köré egy oszlopot alkotva. Három játékos esetén a jéggyűrűk száma 9 legyen.
Ezután óvatosan töltsétek fel a jégoszlopot csillogó kövekkel.
Tipp: Hogy elkerüljétek, hogy a csillogó kövek beleessenek a játéktáblán található lyukakba, miközben feltöltitek a jégoszlopot, egyszerűen takarjátok le a lyukakat a csillogó köves korongokkal, majd miután elkészültetek, vegyétek le azokat a tábláról. Azokat a csillogó köveket, melyek már nem férnek az oszlopba, dobjátok a játéktáblán lévő lyukakba. Minden játékos válasszon egy sárkánygyereket, és a játéktábla számukra kijelölt sarkába helyezze. Kevesebb, mint 4 játékos esetén a gazdátlan kis sárkányt helyezzétek az üres sarokba. Készítsétek elő sárkánypapát és a csillogó köveskorongokat.

A játék menete
A játék az óramutató járásával megegyező irányban folyik. A legbátrabb játékos kezd.
Rakd magad elé a sárkány papát.
Egy kör a következő részekből áll:
1. Csillogó köves korong kiválasztása
2. Jéggyűrű felemelése
3. Csillogó kövek felosztása

1. Csillogó köves korong kiválasztása
Ha három vagy négy játékos játszik:
Először a kezdő játékostól (a sárkánypapától) balra ülő játékos választ magának egy csillogó köves korongot és felfelé fordítva maga elé helyezi. A többi játékos az óramutató járásával megegyező sorrendben követi. A kezdő játékos vesz fel utoljára korongot. A megmaradt köves korongok maradnak a helyükön.

Ha csak két játékos játszik:
Először a másik játékos választ egy csillogó köves korongot (nem a sárkány papa), majd felfelé fordítva maga elé helyezi. Ezután a kezdő játékos is választ egyet, és maga elé teszi. Ezután mindketten választanak még egy második köves korongot az előzőek szerint. 
Megjegyzés: Figyeld meg a jégoszlopot. Az a játékos, akinél a sárkány papa van, „meg fogja olvasztani” a legfelső gyűrűt, vagyis óvatosan le fogja venni azt. Nézd meg, hogy szerinted milyen színű kőből fog a legtöbb leesni, és ezzel egyező színű csillogó köves korongot válassz magadnak.

2. Jéggyűrű felemelése
Most óvatosan emeld le a legfelső jéggyűrűt, ettől a csillogó kövek elkezdenek leesni.
A következő sárkányszabályok érvényesek:
• A jéggyűrűt akár egy- vagy két kézzel is felemelheted.
• Az ujjaiddal csak a legfelső jéggyűrűhöz érhetsz, viszont hozzáérhetsz a csillogó kövekhez, mialatt felemeled a gyűrűt.
• A legfelső gyűrűben lévő csillogó köveket vissza is tarthatod, vagy hagyhatod leesni őket.
Próbálj taktikusan játszani: Óvatosan vedd le a jéggyűrűt, hogy minél kevesebb csillogó kő essen le a többi játékosnak. Azonban mindig tartsd be a sárkányszabályokat! Néha a csillogó kövek a játéktáblán lévő lyukakba esnek – ezek a sárkánypapa barlangjában landolnak. Levétel után a jéggyűrű kikerül a játékból.

3. Csillogó kövek felosztása
Először nézd meg a csillogó köves korongod színét. Vedd fel az összes ilyen színű csillogó követ a játéktábláról (ha ketten játszotok, akkor mindkét korongod színeit vedd el). Helyezd a kis sárkányod mögötti barlangba őket. Ha nincs a te színeddel megegyező csillogó kő a táblán, akkor üres kézzel zárod a kört. A játékosok az óramutató járásával megegyező irányban tudják begyűjteni a kincseket.
Ha ezek után marad még csillogó kő a táblán, azokat a sárkány papa barlangjába kell dugni. Ezután add tovább a sárkánypapa figurát a következő játékosnak, ezzel új kör kezdődik.

A játék vége
A játék akkor ér véget, amikor az utolsó jéggyűrű is lekerül a játéktábláról. Fejezzétek be a kört a csillogó kövek felosztásával, a választott csillogó köves korongok segítségével. Ellenőrizzétek, ki nyert. Emeljétek fel a játéktáblát, és számoljátok meg a sárkánygyerekek barlangjaiban lévő csillogó köveket. A legtöbb kővel rendelkező sárkánygyerek nyer. Ha a számolás nem megy, egyszerűen fektessétek le a csillogó köveket sorba egymás mellé. Ekkor a leghosszabb sor nyer.
A titkos nyertes mégis a sárkánypapa marad, hiszen az ő tüzes leheletének köszönhető a kincsekmegszerzése.

Variáció fiatal játékosoknak
A játék elején a csillogó köves korongok lefelé legyenek fordítva a játéktáblán. Minden játékos választ egyet, és felfelé fordítva maga elé rakja. Ezt a korongot használja a játék végéig, nincs szükség minden kör előtt újat választani.
Variáció titokzatos játékosoknak
A játékosok minden körben, amikor újat választanak a lefelé fordított csillogó köves korongok közül, nem fordíthatják fel azokat, így csak a csillogó kövek felosztásánál derül ki, ki melyik színűeket gyűjthette be.
Megjegyzés minden ügyetlen sárkánygyereknek
Ha a csillogó kövek véletlenül leesnek a jégoszlopról a kövek felosztása, vagy két kör között, azokat egyszerűen tegyétek vissza az oszlop tetejére. Ha véletlenül egy másik játékos csillogó kövét belököd a sárkánypapa barlangjába, a saját köveidből kell adnod neki vigaszdíjként egyet.

Vélemények

4.33
3 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(1)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 04. 21.
Örömet okozott 5 éves unokámnak. Szereti a kincses játékokat.
| 3 / 5 csillag!
2018. 11. 14.
4 eves germeknek vettem karacsonyra ajandekba. Meg nem probaltuk ki , meg egy bo honap van karacsonyig, de biztos szeretni fogja
| 5 / 5 csillag!
2018. 10. 12.
5 éves lányomnak vettem, aki az egyszerűbb, nem összetett társasjátékokat szereti. Bejött. A látvány miatt is szereti a lányom. Kicsit túl egyszerűnek tűnik, de a játék "csillogása" ezt elfeledteti a lányokkal.

Kapcsolódó termékek