Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Figurix társasjáték vélemény

Figurix társasjáték véleményezése, Figurix rendelés itt >>>                 Figurix vásárlása és hasonló játékok itt, kattints >>>

A Figurix a Ravensburger gyártócég kreatív, készségfejlesztő játéka.

Első ránézésre talán csak színek és ábrák kavalkádját látjuk, kiegészítve a szintén valamilyen mintával ellátott dobókockákkal és a 36 db (6 féle színű) koronggal. A leírását olvasva azonban kitisztul, hogy nem is olyan bonyolult a szabály és sokféle részképességet fejleszthetünk általa.

A játék nagyjából 20-30 percig tart, ezért leginkább otthon, vagy külön fejlesztő foglalkozás keretén belül ajánlom kipróbálni és játszani. 6 féle színű korong van, így mikrocsoportban is játszható, de természetesen ezt variálhatjuk úgy is, hogy ha csak ketten vagyunk, akkor két fajta korongot választunk, vagy egy ember több színnel rendelkezhet egyszerre.

Oktató-fejlesztő játékok közé sorolhatjuk, mivel ahogy már említettem, számos funkciót fejleszt. Melyek ezek a területek?

Elsőként a vizuális észlelést emelném ki. Fel kell ismerni a színeket, a formákat, vizuális figyelemről, összpontosításról van szó, így az egész játék során fejlődik a koncentrációjuk, megfigyelő képességük is. A szín és formaegyeztetés egyébként elsőre még nekünk, felnőtteknek is nehéz lehet :-).

Hogy is szól a feladat?: Dobjunk a dobókockákkal. Mindegyik dobókocka már részletet mutat a képből: A háttér színét, a keresendő képet, a kép keretének színét. Ezt kell képzeletben "összeraknunk". „Ki találja meg elsőként a dobott komplex képet?”- egy ember dob, de a többi játékos is „léphet”, tehát a reagálási gyorsaság kiemelten fontos szerephez jut.

A szociális kompetenciákat is fejlesztjük a gyermekeknél, hiszen figyelni kell a szabálytartásra (például ki után következem a dobásban?).

A speciális nevelési igényű gyermekek esetében akár 13-14 évesen is a fejlesztő foglalkozások egyik meghatározó játéka lehet.

Szeretem látni, amikor úgy játszanak a gyerekek, mintha valamiféle küldetést teljesítenének, s közben valójában játékosan tanulnak. A Figurix társasjáték is pont ezt a célt szolgálja, ezért is szeretem és ajánlom a szülőknek.

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével ( www.okosjatek.hu ) használják fel!

FIGURIX TÁRSASJÁTÉKHOZ HASONLÓ JÁTÉKOK:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek