Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Milyen Fidget Spinnert vegyek?

Ha már eldöntötted, hogy veszel egy Fidget Spinnert, vagy a gyerek addig nem hagy békén, amíg nem veszel, akkor először olvasd el cikkünket!

Kipróbáltunk négy Fidget Spinnert. Leteszteltük, leírjuk a tapasztalatunkat, hátha tudunk segíteni Neked vásárlás előtt.

Két hétig teszteltünk. Tesztünknél néztük a tartósságot, a kidolgozást, a pörgési időt, a csapágyak/súlyok elhelyezkedését többek között… és az is szempont volt, hogy kiknek ajánljuk.

Akkor nézzük a tesztet!

A: Egyszerű, olcsó, "no name" (általában fehér dobozban szürke-fekete kockákkal, vagy sima nejlonban)

Ha nem akarsz sokat költeni, de a gyerek kedvéért túl akarsz lenni a vásárláson, és nem baj, ha esetleg pár hét után már nem pörög úgy a Fidget Spinner, akkor ezt a változatot vedd meg. Beleakadtunk olyanba is, ami eléggé csúnyán sorjás volt, vagy úgy nézett ki, mintha használt lenne.
Volt a "felhozatal" között olyan is, ami sokáig szépen pörgött (bár egyik sem pörgött három percig, mint a képen látható utolsó kettő, a C és D jelű).
Ha ezen olcsóbb változat mellett döntesz, akkor javasoljuk, hogy ha megengedik a boltban, akkor vegyétek ki a dobozból és próbáljátok ki.
A három "szárnyában" különböző dolgok lehetnek a nehezékek. A "nehezebb", fémkarikával rendelkező szebben pörög, viszont a gyerekek úgy vettük észre, hogy a könnyebb súlyú változatot kedvelik inkább.
6 éves kor alatt ha úgy döntenétek, hogy vesztek Fidget Spinnert, akkor a kisebb változatokat javasoljuk (átmérője kisebb mint 7cm), mert nem fér el a kezükben a leggyakoribb spinner (átmérője 7-8cm), nem tudják pörgetni.
További hátránya ennek a fajtának, hogy középen a csapágyat takaró kupakot ha levesszük, akkor látni a golyókat. Ez azért rossz, mert nem csak mi, hanem a porszemek is bekukkantanak a zárókupak alá, ami rontja a pörgési képességét, nehéz tisztítani. Ha a boltban hajlandóak megmutatni, nézzétek meg, hogy "zárt", vagy "rejtett" csapágyas-e, mert ezen olcsóbb verziók között is van zárt csapágyas.
A boltokban ez a verzió 1000-1990 Ft között van. Ha ennél még olcsóbbal találkozol, ne várj minőséget, de a gyermek már nem fog többé kérlelni, hogy vedd meg.
Viszont pár darabnál helyrehozható volt a szép pörgés úgy, hogy középen a csapágyat egy kicsit helyre kellett igazítani. Tehát ha eleinte szépen pörgött, és most nem pörög, akkor érdemes a középső részt úgy visszaigazítani, hogy tökéletesen középen legyen, ne lógjon ki se alul se felül, mert a másik oldalon akkor súrlódik...

B: Ledes, még mindig egyszerű verzió

Ez a ledes verzió csak akkor világít, amikor éppen megpörgeted a pörgettyűt és utána még pár másodpercig. Persze ha újra megpörgeted, akkor megint világít egy rövid ideig. Van olyan ledes változat is, ami tovább világít. Pár nap után már csak az egyik oldalára fordítva pörgött, a másik oldalon pedig szinte egyáltalán nem.
De volt olyan ledes Fidget Spinner "tulajdonos", aki teljesen elégedett volt a pörgettyűvel, nem volt vele semmi gondja.
A ledes változat ára a boltokban 1500-2500Ft között van.

Lássuk most a tesztünkön átesett győztes változatokat:
 

C: "rejtett" csapágyas változat

A csapágyat védőburok védi a portól, kosztól, így tartósabb, nem megy bele piszok. A három végén is van csapágy, de szerintünk az csak súlyként szolgál, nincs jelentősége, hogy sima súly vagy csapágy. A pörgettyű megjelenésén viszont dob egyet.
Javasoljuk, hogy ne vegyük ki a három végén lévő csapágyat (sem), mert nem biztos, hogy ugyanolyan jól illeszkedni fog. Ha nem veszed ki, nem lesz gond, egyébként semmi értelme kivenni, de mi teszteltünk :-)
Ez a fajta spinner nagyon jól pörög, három percet simán el lehet érni vele.
Ennek a rejtett csapágyas verziónak a közepe kivehető, így ha egy tollat szúrunk bele, akkor egy újabb pörgettyűt kapunk, amit ez a videó is mutat:

D: Fidget Ninja spinner

Ezzel nem tudtuk megcsinálni a közepén tollat átszúrós mutatványt, viszont:
A leghalkabb spinner az összes közül, hiszen a Ninják is halkan járnak, hogy ne vegyék őket észre...
Kicsit nehezebb súlyra, mint a C változat. Ez megosztotta a tesztelőket, valakinek a C jobban tetszett, de valaki kitartott a D mellett a nehezebb súlya ellenére.
Ebből a változatból viszont sokkal nehezebb kivenni a forgószárnyakon elhelyezkedő csapágyakat, visszarakva is szépen illeszkedik.
A Fidget Ninja gyöngyörűen pörög, a három perces pörgés  könnyen elérhető vele.

Tesztünk alapján a C és D verziót ajánljuk, dönts a leírtak alapján :-) Az A és B között is lehet találni nagyon jó pörgettyűket, de a "hibásak aránya" nagyobb. Reméljük, hogy tudtunk segíteni, de a döntés természetesen a Tied! :-)

Amit nem teszteltünk, de előzetes információink szerint a legjobb minőség lesz várhatóan és legtovább pörög, az a kerámia csapágyas verzió, hamarosan érkezik az Okosjáték boltba:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek