Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Fidget Spinner Magyarországon!

Mi az a Fidget Spinner?                 Fidget Spinner vásárlás, webáruház itt >>>

A Fidget Spinner egy ügyességi játék, unaloműző, stresszoldó pörgettyű, melyet a profik már zsonglőr eszköznek, vagy zsonglőr játékként használnak.

Milyen néven ismeretes?

Külföldön leginkább Fidget Spinner vagy Finger Spinner néven ismerik. Magyarországon is ezeken a neveken fut leginkább, de emlegetik stresszoldó pörgettyű, vagy ujj pörgettyű néven.

Honnan származik?

A Fidget Spinner játék maga már az 1990-es évek végén megszületett. Egy kanadai feltaláló (vegyészmérnök) Catherine Hettinger találta ki. Betegség miatt ágyhoz volt kötve, és ki akart találni valami izgalmas játékot amivel elszórakoztathatja lányát.

A kezdeti, kiállításokon szerzett sikerélmény hatására levédette a játékot.

Azonban sajnos nem tudta ismét levédetni talámányát (talán anyagi okok miatt), így hiába a világban eladott több millió példány, anyagi előnye nem származott belőle. Azonban állítása szerint nagyon büszke rá, hogy olyan játékot alkotott, ami megmozgatja ennyi ember fantáziáját és sikere van minden országban.

Cikk frissítés: Ma már megkérdőjeleződött, hogy valóban Catherine Hettinger nevéhez köthető-e a Fidget Spinner, mert amit ő kitalált, csak kicsit hasonlít a ma divatos pörgettyűhöz.

Milyen a Fidget Spinner? Hogyan kell használni?

A Fidget Spinnert sokféleképpen lehet használni. Unalmas tárgyaláson felnőttek részére kezünkben pörgetni. Tiniknek zsonglőr és ügyességi játékként. A youtube-on számos trükk videó található. Fejlesztő eszközként szakemberek ADHD, autizmus, szorongás esetére ajánlják. 

 

Milyen fajtái vannak a Fidget Spinner-nek?

Azon kívül, hogy a Fidget Spinner több színben is kapható, a másik különbség, amiben a pörgettyűk eltérnek egymástól a csapágyak (bearings) anyagában van. Háromféle verzió létezik belőlük: fém, hibrid és kerámia csapágyas. Mindháromnak megvannak az előnyei és a hátrányai, válasszunk aszerint, hogy nekünk mi az elsődleges a vásárlás során: a Spinner ára, vagy, hogy a pörgettyű tovább pörögjön, gyorsabb legyen.

1. Fém csapágyas Fidget Spinner

A fém csapágyas Spinner nagy előnye az alacsony ára, ez a legolcsóbb a Spinnerek közül. Viszont ez a változat nem pörög olyan sokáig, mint a kerámia változat, valamint berozsdásodhat, könnyebben tönkre mehet.

2. Hibrid csapágyas Fidget Spinner

A Hibrid csapágyas verzió tartalmaz fém és kerámia elemeket is. A golyók a pörgettyűben kerámiából vannak. Előnye, hogy tovább pörög, mint a fém változat, viszont drágább is annál.

3. Kerámia csapágyas Fidget Spinner

Ebben a pörgettyűben az egész csapágy kerámiából van, sokkal gyorsabban pörgethető és tovább is pörög, mint a fém vagy a hibrid változat, ennek oka, hogy a kerámia golyók kevésbé súrlódnak, mint a fémek, így nem lassítják annyira a Spinner pörgését. Sokak szerint ez néz ki a legjobban a három közül. A hátránya az, hogy nyitott kialakítású, így könnyen bele mehet a piszok, és a három közül ez a legdrágább.

Íme egy videó a különböző csapágyak összehasonlításához:

Nálunk jelenleg a fém csapágyas verzió kapható, amely tökéletes választás azoknak, akik csak most kezdenek ismerkedni a Spinner-rel, de azok se csüggedjenek, akik már komolyabb trükkökhöz keresnek pörgettyűt, mert várhatóan a kerámia változat is kapható lesz az Okosjátéknál. Figyeljétek a híreket, kövessetek minket a Facebookon!

Hol kapható?

A Fidget Spinner több helyen kapható, több fajtája létezik az Okosjáték webáruházban. Ha még ma szeretnéd a kezedben találni, gyere el az Okosjáték Boltba 1163 Budapest, Veres Péter út 99.

Fidget Spinner webáruház                        Fidget Spinner rendelés, vásárlás itt >>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek Hírek