Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Matematikai játékok

Matematikai játékok, matematika játékok, matekos játékok. Matematika gyakorló feladatok, játékos matematika otthoni gyakorláshoz vagy iskolai tanórákra. Akár vicces matek, számolós játékok is! Matematika játékosan:
Rendezés:

Matek számolós játékok óvodásoknak, matematika játékok 1. osztálytól 4. osztályig.

A számolás tanulása már egészen pici kortól elkezdődik. Kezdetben a matematika tanulása abból áll, hogy a gyermek a különböző formákat a helyére illeszti vagy éppen a kockákat rendezi sorba. Az egymásba rakosgatható kockák, formák, egyéb ilyen jellegű játékok, mind-mind a matematika elengedhetetlen összefüggéseire tanít – miközben a gyermek csak játszik - . Ám miközben „játszik”, észrevétlenül tanul, tapasztal, fejlődik. A matek így öröm is lehet.

Ahogy nő a gyermek, úgy lesznek a játékok is egyre bonyolultabbak, szerte ágazóbbak. Ilyenek például a különböző foglalkoztató füzetek, a feladványos – táblás játékok, a sorbarendezős és szortírozós játékok, a számtani műveletek gyakorlását elősegítő játékok, a matematika világának megértését segítő játékok.

Érdemes ezeket rendszeresen elővenni, törekedni a bonyolultabb, illetve a komplikáltabb feladatok és összefüggések gyakorlására. A logikát is lehet fejleszteni, s erre a legkiválóbb módszer a matematikai, számolós játékokkal történő gyakorlás.

Matematikai játékok a logikus gondolkodás fejlesztéséhez

A gyerekeknek előbb vagy utóbb meg kell ismerkedniük a számok izgalmas világával, hogy megértsék a legfontosabb matematikai összefüggéseket és a későbbiek során nehézségek nélkül tudják alkalmazni a különböző számítási módszereket. Ha fontosnak tartod, hogy a csemetéd minél korábban megismerje a számokat, és az azokkal kapcsolatos műveleteket, akkor érdemes körülnézned a matematikai játékok között. A gazdag repertoárunk bővelkedik azokban a fejlesztő játékokban, amik jelentős mértékben megnövelik a gyerekek koncentráció képességét és elősegítik, hogy szükség esetén képesek legyenek a logikus gondolkodásra. Ha a gyerekek már kiskorukban megismerkednek a számolással kapcsolatos feladványokkal, akkor iskolás korukban garantáltan nem fognak gondot okozni számukra a reál tantárgyak, hiszen addigra már a legfőbb alapismeretek birtokába kerülnek. A matematikai játékok között vannak olyan típusok, amelyek nagyon egyszerű játékszabályokkal rendelkeznek, a toronyépítők esetében például csak különböző méretű formákat kell a helyükre tenni, vagy szépen növekvő sorba rendezni.

Ezek a legkisebbeknek nyújtanak élvezetes szórakozást, hiszen mindamellett, hogy megtanulják a méret fogalmát, a játék örömteli élménye is biztosítva van a számukra. Ha a gyerkőcök nagyobbak lesznek, akkor jöhetnek a komolyabb matematikai játékok is, amikben már bonyolultabb feladatokat kell megoldani a sikerélmény érdekében. Legyen szó sudokuról, gyufaszálas fejtörőről vagy számdominóról, ezek esetében sem kell lemondani az önfeledt játékról, ugyanakkor ezek már sokkal mélyebb, szerteágazóbb tudást igényelnek. A kínálatban található matematikai játékok nemcsak a számolás világát ismertetik meg a gyerekekkel, hanem kreatív módon járulnak hozzá ahhoz, hogy megértsék a hosszmértékeket, a különböző formák sajátosságait, az egymáshoz viszonyított arányokat vagy épp a pénz jelentőségét. A választékunkban a népszerű LOGICO primo játékok is megtalálhatók, amelyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy az izgalmas feladványok megoldásával a gyerkőcök kiszélesíthessék a látókörüket a matematika rejtelmeiben.

Árukereső.hu Árukereső.hu