Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

​Fejlesztő játékok óvodásoknak az ingerdús környezet kialakításához

A gyerekek számára a játék a legjobb eszköz a tanulásra és a különböző készségek elsajátítására. Hiszen semmilyen információ és tudás nem raktározódik el jobban bennük, mint amit kipróbáltak, tapasztaltak, láttak, éreztek és tapintottak, ráadásul egy olyan környezetben, ami számukra kellemes és szórakoztató.

A fejlesztő játékok óvodásoknak megadnak minden olyan segítséget, támaszt, amelyre szükségük van, ahhoz, hogy a fejlettségű szintjüknek megfelelő képességeket megszerezhessék. Megtalálhatunk közöttük mozgás- és finommotorika fejlesztésére szolgáló játékokat, mint a Bilibo, a Diabolo, az ördögbot, a végtelenhurok, valamint a különböző kirakósok, építőkockák, formaberakók, toronyépítők, golyóvezetők, ördöglakatok és ezeknek a kisebbeknek és nagyobbaknak való változatai. Továbbá a fejlesztő játékok óvodásoknak kiterjednek a matematikai, logikai gondolkodás, az írás és olvasás elsajátítására szolgáló szórakoztató kiegészítőire is, melyek kikerülhetnek a hagyományos kistábla és fából, műanyagból készült betűk soraiból is, de ide tartoznak a különböző rajzoló, színező, nyomdás és labirintus játékok is. Valamint fellelhetők olyan változatok is, amelyek a figyelem, a memória és a térlátás képességét helyezik előtérbe. Természetesen a fejlesztő játékok óvodásoknak nem sorolhatók be egyetlen kategóriába, hiszen a gyerekekre jellemző, hogy mindenből képesek tanulni és olyan információkat, összefüggéseket kiszűrni, amelyekre a felnőttek álmukban sem gondolnának. Így a memóriajáték is bővítheti a logikai ismereteket, a formaberakók is szolgáltathatnak tudást, színekről, az ábrán levő figurákról és az írást, olvasást elősegítő játékok is elmélyíthetnek számos eddig megszerzett tudást.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek