Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Fejlesztő játékok gyerekeknek

Tanulásra ösztönözné gyermekét? Nem csak a számítógépes játékokra és televíziós műsorokra számíthat. Számos játék érhető el a piacon, amely fejleszti gyermeke készségeit, egyúttal mozgásos igényét is kielégíti.

Az oktatójátékok listája élén a könyv áll. Könyvekkel fejleszthető a kreativitás és a képzelőerő, ráadásul atlaszok, enciklopédiák és szótárak formájában oktatási eszközökként is szolgálnak. A gyerekek imádják, ha olvasnak nekik, és szívesen hallanak kedvenc mesehősük legújabb kalandjairól.

A kirakós játékok oktatási szempontból szintén igen értékesek. A kirakók, rejtvényjátékok és fejtörő játékok színek és formák párosításával fejlesztik a problémamegoldó készséget és a motoros készségeket. Kirakó vásárlásakor vegye figyelembe gyermeke életkorát és érdeklődési körét. El is képzelheti, melyik kirakós játék passzol a leginkább gyermeke korosztályához. A formakereső játékok például 1-2 éveseknek a legkiválóbbak. A legtöbb kirakós játék dobozán feltüntetik a célkorosztályt.

A társasjátékok fejlesztik a társas készségeket, és problémamegoldásra ösztönzik a gyermekeket, miközben türelemre és kreatív gondolkodásra tanítják őket. Szociálisan is ösztönzőleg hatnak a gyermekekre.

A zenélő játékok serkentőleg hatnak a logikai gondolkodásra, megismertetik a képletes ábrázolást, és bármilyen korú gyereket megnyugtatnak. Ilyen játék lehet a csörgőtől kezdve az építőkocka készleten át minden olyan elektromos játék, amely gombnyomásra hangot bocsát ki.

Építőkockákkal fejleszthetők a motoros készségek és a kreativitás, miközben a gyermek megtanulja, hogyan lehet türelmes, illetve dolgozhat együtt más játszótársakkal építés közben. A mindenféle formában és méretben létező építőkocka remek eszköz a gyermek képzelőerejének fejlesztésére is.

A játékfigurák szintén remek fejlesztőjátékok. Elősegítik a kreatív gondolkodást és a szerepjátszást. Gyermeke órákig el tud merülni a játékfigurákkal való játékban, ezáltal játszva tanul!

A tudományos és ismeretterjesztő játékok tökéletes oktatójátékok. Segítségükkel gyermeke jól strukturált, ellenőrzött környezetben tanulhat, és magabiztosságra tehet szert, miután cselekvését pozitív eredmények követik.

A gyermeke képzeletét felcsigázó zsírkréták, filctollak, színes ceruzák és rajzolós játékok oktatási szempontból szintén igen értékesek. A kézügyességet fejlesztő játékok elősegítik a motoros és koordinációs készségek fejlődését, fejlesztik a kreativitást, és támogatják a problémamegoldó készséget.

A mágneses betű- és szókészletek remekül segítik az írás és olvasás elsajátítását, megalapozzák a fonológiai tudatosságot, és érthetővé teszik az ábécét. Ráadásként pedig a mágnesességgel is megismerkedik a gyermek.

A formaválogató játékokkal gyermeke megtanulhatja összepárosítani a formákat, megismeri a színeket és az ok-okozati összefüggéseket. A játékórák segítségével a gyerekek a számokon kívül azt is megtanulják, hogyan kell az órát leolvasni. A memóriajátékok fejlesztik a gyermek memóriáját, valamint erősítik kognitív képességeit és problémamegoldó készségét.

A színes játékok és a különféle formájú és méretű játékok tehát fejlesztik gyermeke szem-kéz koordinációját és tapintási érzékét.

Fejlesztőjátékokra nemcsak a boltokban, hanem otthonában is rábukkanhat. Ismerje meg gyermeke érdeklődési körét, mielőtt fejlesztőjátékot választana. Buzdítsa oktató jellegű játékokkal való időtöltésre, és figyelje, ahogy játszva tanul!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek