Fajátékok

Minőségi fajátékok! Természetes anyagból készült játékot keresel? Ajánlatunk ez esetben a fajátékok ! Esztétikailag általában jobbnak tartják vásárlóink a fa játékokat, tapintásra kellemesebbnek. Főbb fajáték márkáink: Smart Games, HABA,  Goki, Djeco, Hape, Melissa & Doug, Woodyland és Bino fajátékok.

Kreatív játékok, melyek inspirálják a gyermeki képzeletet!

Engedd szabadjára a gyermeked kreativitását és fedezzétek fel együtt a varázslatos fajátékokat! Kínálatunkban megtalálhatók olyan egyedi termékek, melyek inspirálják és fejlesztik a képzeletüket.

Fejleszd a gyermeked készségeit a szórakoztató fajátékokkal!

Fejleszd a gyermeked készségeit a különleges
fajátékokkal! Kínálatunkban olyan termékek találhatók, melyek segítik a problémamegoldást,
a logikus gondolkodást és a finom-motoros képességeket.
Rendezés:

A 0-6 év közötti gyermekek számára a legkedveltebb anyag, amiből játékot készítenek, a fa. Miért lehet ez? A fa természetes, megfelelő festékek használata esetén (ez összes játékunkra érvényes) az egészségre biztosan nem ártalmas.
Fával a játékgyártók is szeretnek dolgozni. Könnyen megmunkálható. Fából készülnek a kicsiknek csörgők, formaillesztők, tologatós és húzható játékok épp úgy,  mint a nagyobbaknak íráselőkészítők vagy éppen táblás társasjátékok, dominók és sorolhatnánk. 

Időtálló megoldás

A fa természetes mivolta miatt meleg hatású és esztétikailag is kedvező tulajdonságú, de még fontosabb, hogy több nemzedék is használhatja. Strapabíró, nem veszélyes, hanem biztonságos játék.
Ahol több testvér van a családban, célszerű a fajátékok közül válogatni, mert minőségét hosszú ideig hibátlanul megőrzi.

A fa játékok a minőség, és a szépség faragott megtestesítői

A fa játékok palettája széles spektrumon mozog. Még mielőtt rátérnénk arra, hogy konkrétan milyen típusú játékszereket vásárolhatsz meg a természet köntösébe öltöztetve, nézzük meg a velük járó előnyöket. A természetességet már meg is említettük, mint utánozhatatlan pozitívumot. A fa nemcsak ránézésre jobb, kellemesebb, mint a műanyag, hanem tapintásra is. Hiába, párja nincsen egy faragott játékszernek. Ez az a “divat”, ami soha nem kopik el.

A fa játékok ősi eredete

Nyilvánvalóan egykor, évszázadokkal ezelőtt nem létezett más alapanyag alternatíva, mint a könnyedén megmunkálható fa. A családok férfitagjai szinte kivétel nélkül értettek a faragáshoz. Annyira legalábbis mindenképpen, hogy egy-egy csörgő, vagy éppen építőkocka a kezük nyomán megszülethetett. Később aztán kifejezetten trendivé váltak a fa játékok, és nemcsak a megszokott variációk. Mit értünk ezalatt? A kérdés megválaszolásával már rá is kanyarodtunk arra az útra, amely érzékletesen mutatja be a játékszerek jelenlegi sokszínűségét.

A különböző fa kirakók, építők és formaberakók nem tekinthetőek új keletűeknek, mint fából megvalósított játékok. Ettől függetlenül megszokhatatlan a részletgazdagságuk és a szépségük. Viszont, ahogy említettük, ennél jóval tágabb perspektívát kínál ez a szegmens. A tehetséges fafaragók tán a sakk készlet tagjainak kifaragásával kezdtek bele az ilyen jellegű alkotómunkába. Nem volt kis feladat a bábuk érzékletes megmunkálása, de a végeredmény látványos és persze örök. Nem meglepő tehát, hogy mára ez a terület még nagyobbá nőtte ki magát. Olyannyira, hogy a fa játékok között társasokat is felfedezhetsz. Milyen érzés, élmény fa figurákkal, fatáblán, kidolgozott szemeket gyönyörködtető környezetben játszani? Leírhatatlan és időtálló, valamint kortalan. A fa játékok alapanyaga tehát egyben minőségmegjelölés is. A játékszerek prémium kategóriába tartoznak. A megbízhatóságuknak köszönhetően, a hosszú élettartamuk garantálható. Kis és nagy gyerekeknek egyaránt kiváló ajándékok, de a felnőtt családtagok is meglephetőek egy-egy finom kidolgozású fa társassal. Így a természetesség varázsával egész családok bájolhatóak el.

Gyakran ismételt kérdések

1. Milyen előnyei vannak a fajátékoknak a gyermekek számára?

A fa játékok tartósak és időtállók, több generációt is kiszolgálnak, természetes anyagból készülnek, így nem ártalmasak a szervezetre, pl. ha a gyermek a szájába veszi őket. A gyermek ujjai alatt a fajáték szinte életre kel, legnagyobb előnye, hogy a játék közben fejlődik a képzelőerő és a fantázia.


2. Milyen korosztálynak ajánlják a fajátékokat?

Minden korosztálynak ajánljuk. Egészen babakortól. Óvodásoknak kiscsoportosoknak és nagycsoportosoknak is nagyon sok fa készségfejlesztő játék van az Okosjátéknál. De nagyobbaknak, felnőtteknek is vannak fa logikai játékok.


3. Hogyan segítik a fajátékok a gyerekek fejlődését?

A fajáték serkenti a gyermek érzékszerveit (tapintás, szaglás), ösztönzi a kreativitást. Tapintásra a fajátékok melegebb hatásúak, kellemesebb megfogni és játszani vele. A gyerekek a korai években a környezetüket tapintással és érzékeléssel ismerik meg, és ehhez a fa kiváló anyag.


4. Tartalmaznak-e a fajátékok különleges tanulási vagy fejlesztő funkciókat?

A fajátékokkal való játék közben fejlődik a kézügyesség, a kreativitás. A fajáték serkenti a gyermek érzékszerveit is (tapintás, szaglás).


5. Hogyan lehet a fajátékokat biztonságosan használni?

A játékboltunkban, webáruházunkban kapható fajátékok teljesen biztonságosak, a kézzel gyártott vagy limitált kiadású termékeknél fordulhat elő,hogy a fa nincs alaposan kidolgozva, felhasadhat és sérülést okozhat, de ez a rosszabb minőség az árban is mindig megmutatkozik.


6. Milyen típusú játékokat sorolhatunk a fajátékok közé?

Montessori játékok, egyedül játszható építő, kreatív és fa logikai játékok, fából készült bébijátékok (csörgő, rágóka), puzzle-k, társasjátékok (sakkok, dominó).


7. Milyen lehetőségek vannak a fajátékok kreatív használatára?

Sok helyen olvasható, hogy a fajátékok fejlesztik a képzelőerőt, kreativitást. Hogy miért? Mert nem csak egyfélét tudunk játszani velük. Számos játék készíthető belőle számtalan formában. Mivel általában natúr színűek, egyszerűek, letisztultak, a gyermek fantáziájára van bízva, hogy éppen milyen játék készül belőle, mit játszik vele.


8. Hol találhatok további információt és ajánlásokat a megfelelő fajátékok
kiválasztásához?

Az Okosjáték boltban szívesen segítünk a választásban (1163 Budapest., VERES PÉTER ÚT 99.) Ezen kívül a weboldalon található szűrőkkel megtalálhatjuk a megfelelő fajátékot az életkor és a fajáték típusok közti választással.


9. Milyen szerepet játszanak a fajátékok a szülő-gyermek kapcsolat erősítésében?

A szülők általában sóvárogva gondolnak vissza gyermekkoruk kedvenc játékaira, amelyeknek nagy része biztosan fajáték volt, hiszen régen sokkal kevesebb volt a műanyag játék, és ezt a játékélményt szeretnénk megosztani saját gyermekükkel is. A digitális, hangos, túl színes műanyag játékok és eszközök helyett egyre nagyobb szerepet kapnak a hagyományos, természetes és egyszerű játékok,

Bevonunk az izgalmas játékok világába

Árukereső.hu Árukereső.hu