Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Év társasjátéka 2018

2018 év gyerek társasjátéka a Haba Funkelschatz társasjáték lett.

A legnevesebb "Kinderspiel des jahres" társasjáték díjat a gyerekjáték kategóriában idén a Funkelschatz (angolul Dragon’s Breath) nyerte a Haba-tól.

Játék megjelenésében és játékmenetében is különleges, elvarázsolja a gyerekeket.

Színes, csillogó drágakövek vannak egy jéghegyben fagyva. A sárkány apuka képes megolvasztani a jéghegyet, így a sárkány gyerekek hozzájuthatnak a csillogó gyönyörűségekhez.

A játékot ért egyik legszebb kritika: "Ez a játék nem csupán a jéghegyet, hanem a gyerekek szívét is megolvasztja!"

A játék apja és lánya, Lena és Günter Burkhardt alkotása. Az illusztrátor Daniel Dobner.
Günter Burkhardt már évek óta sikeres játéktervező, már több mint 80 játékot alkotott.
Günter már kisfiával is tervezett társasjátékot közösen, mely már évek óta sikeres. Díjat viszont idén sikerült szereznie ezzel a társasjátékkal.

A játék 5 éves kortól játszható, 2-4 játékos részére. Egy játék körülbelül 15 perces, ideális a gyermekeknek.

Jéggyűrűk tartják a csodálatos drágaköveket. A cél, hogy minél több drágakövet gyűjtsünk be. A jégkarikákat (amik tartják a köveket) folyamatosan vesszük le.
A drágakövek legurulnak amint egy karikát leveszünk az oszlopról. Nem akármelyik karikát gyűjtheted be! Egy kis taktika és egy kis szerencse is kell hozzá!

A játékot 2018 augusztustól megvásárolhatod itt, kattints a képre:

A Magyar Társasjáték Díj nyertese 2018-ban a Szüret társasjáték lett.

A Szüret egy gyors családi játék, amit egészen nagy családok is képesek együtt játszani, hiszen akár 12 játékosig ajánlható.

A játék szinte egyáltalán nem lassul be a több játékostól, mivel az akciókat a játékosok teljesen párhuzamosan hajtják végre. Ennek megfelelően a játék jól tolerálja azt is, ha mondjuk egy kisebb gyermek, a végtelenül egyszerű szabályok ellenére, menet közben kiszáll a játékból.

A játék folyamán a játékosok egy előre nyomtatott térképre rajzolják fel tollal az útjaikat, amiknek irányait véletlenszerűen húzott lapok határoznak meg. A húzott lapok elosztása határozza meg azt is, hogy egy-egy forduló éppen hány körből áll. Minden forduló végén kiértékeljük, hogy az éppen aktuális pincéből mennyi szőlő érhető el összefüggően futó utak mentén.

Okos csavar a játékban, hogy fordulóról fordulóra egyre több pontot kell elérni, különben az adott fordulóban egyáltalán nem kapunk pontot. Ez hangsúlyossá teszi a hosszú távú stratégiát, miközben azért továbbra is sok múlik a rövid távú taktikai megfontolásokon is.

A szüret társasjátékot megtalálod, megvásárolhatod a Díjnyertes társasjátékok között, kattints a képre:

Azul társasjáték - Az Év társasjátéka 2018 (Spiel des Jahres)

Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.

Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

I. Mánuelt, Portugália királyát rabul ejtették az Alhambrában látott gyönyörű, színes csempék. Felszólította országának mestereit, hogy királyi palotáját, mely Evorában áll, ilyen szép díszítéssel lássák el.
De ki lesz vajon az, aki legügyesebben választ a mozaikgyárak készletéből, gyakran vetélytársai orra elől halászva el az azok által kinézett darabokat? Ki tudja a vetélkedésben a legszebb, legértékesebb falat összeállítani, amellyel elnyeri a király bizalmát és ezzel a megbízást, hogy a királyi palotát ő díszítse?

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek