Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Év társasjátéka 2017

A legrangosabb díjat 2017-ben a következő játékok nyerték el:

1. Spiel des Jahres - Év gyerek társasjátéka = Kinderspiel des Jahres 2017-ben:

Ice Cool társasjáték       Ice Cool társasjáték rendelés, vásárlás itt >>>

A Brain Games az Ice Cool családi társasjáték megalkotásakor hihetetlenül innovatív ötlettel állt elő. A bábukat ugyanis nem léptetni, hanem pöckölni kell!

Az Ice Coolt először a 2016-os Nagy-Britanniai Játékexpón mutatták be, ahol gyermekjáték kategóriában jelölést is kapott az expó díjára. A játék megrendelhető az okosjatek.hu weboldalon.
 

De miről szól ez a játék?
A négy pingvinből három elszökött az óráról és megpróbálja begyűjteni az összes vele azonos színű halat. A halak a szobákat összekötő ajtók tetején vannak - ezeket csak úgy lehet megszerezni, hogy át kell csúszni az ajtók alatt. A negyedik pingvin a rettegett folyosó-ügyeletes, aki megpróbálja elkapni a csibészeket és elkobozni az igazolványukat. Szerezd meg az összes halat és kerüld el a folyosó-ügyletest!

2. Spiel des Jahres - Év családi társasjátéka 2017-ben:

Az év társasjátéka a családi társasjáték kategóriában a Kingdomino lett. Kingdomino vásárlás, rendelés itt >>>

  

Esélyes volt még a Magic Maze társasjáték is, illetve az El dorado a Ravensburgertől, de végül a Kingdomino került ki győztesen.

A Kingdomino egy gyors, meglepően taktikus családi társasjáték, nem csak dominó rajongóknak!

A játék lényege:

Dominószerű, osztott lapocskákból királyságot építeni elég izgalmas dolog tud lenni, pláne, hogy előre meg kell tervezni,
hová teszi az ember a következő elemet... Az összefüggő területek, mint a búzatábla vagy az erdő, pontokat érnek,
de a hely korlátozott, egy 5x5-ös négyzeten belül kell ügyeskednie az embernek!

A játék 8 éves kortól ajánlott.

3. Magyar társasjáték díjas lett 2017-ben:

Stone Age társasjáték     Stone Age társasjáték rendelés, vásárlás >>

A Stone Age egy izgalmas és szórakoztató társasjáték, mely visszarepít az őskorba.
A játékosoknak törzseket kell irányítaniuk és céljuk, hogy minél fejlettebb kis csapatot hozzanak létre és biztosítaniuk kell számukra a túlélést. Vajon Te képes vagy néped fennmaradását megőrizni?

Egyszerű stratégiai játék, melyben törzsed tagjait vadászni, gyűjtögetni, dolgozni kell küldened. Ez nem olyan egyszerű feladat, mint aminek látszik, hiszen sok-sok tevékenység közül kell kiválasztanod a legmegfelelőbbet, ráadásul a szomszédos törzsek is azért igyekeznek, hogy minél többet megszerezzenek maguknak.
Lépj törzsed élére és legyetek ti a legnagyobbak!

A játékhoz jó taktikai érzékre és logikus gondolkodásra van szükséged, de a játékszabály egyszerű, a játék nem olyan összetett mint a stratégiai játékok nagy része, így az fiatalabb korosztály számára is élvezetes.

2-4 játékos részére, 10 éves kortól

Az Év játéka verseny győztesei 2017-ben:

A családi társasjáték kategória nyertese: a Mmm! társasjáték, rendelés, vásárlás itt >>

A Mmm! egy kooperatív társasjáték, vagyis ahol egymást segítve, együtt nyerhetünk.
Már 5 éves kortól játszható.

A feladat: begyűjteni az élelmiszereket mielőtt a macska a kamrába érne. Közösen gondolkodunk, ügyesen osztjuk be a dobott értékeket.
A játék egy nehezebb és könnyebb játéktáblát tartalmaz, valamint ha már nagyon belejöttünk, akkor egyéb szabályvariánsokat is.

 

A gyermek társasjáték kategória győztese: a Bogyó Babóca Brainbox és a Kukacvadászat.
 
 
A Brainbox segítségével felelevenítheted kedvenc mesefilmed, a Bogyó és Babóca jeleneteit. Csak a megfigyelőképességed és a memóriád kell hozzá! Koncentrálj és jegyezz meg minél több információt 10 másodperc alatt a kihúzott kártyán lévő képről, majd dobj a kockával és válaszolj helyesen a kidobott szám szerinti kérdésre! Ha jó megfigyelő vagy a legtöbb kártya nálad landol, és a játékot megnyered!
 
 
 
 
Kukacvadászat társasjáték az óvodás-kisiskolás korosztály részére Pásztohy Panka kedves rajzaival.
 
 

A 2017-es Játékválasztó családi élménynap közönségdíjas játékai. A top 20-as lista:

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek Hírek