Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Év legjobb társasjátékai 2016-ban. Melyek ezek?

2016. 06. 17. 00:00:00

Gyerekjátékok közül esélyesek voltak az év gyerek társasjátéka díjra a nemzetközi versenyben: 
1. Stone Age junior (ez lett a 2016-os év gyerek társasjátéka nyertes)
2. Leo
3.
Mmm!

Végül a Stone Age Junior nyerte el a gyerek társasjátékok „Oscar díját”, a Kinderspiel Des Jahres díjat.
Ezzel a 2016-os év legjobb gyermek társasjátéka lett.
Ez a „Kőkorszaki” játék az egyik nagysikerű társasjátéknak, a Stone Age-nek a junior változata.
Már 5 éves kortól játszható ez a társasjáték. Nagyon szép megjelenésű, tartós, igényes kivitelű társas.
Gyűjtögess bogyókat, vagy menj halászni. Építs lakóhelyet! Nagyon jó első taktikai társasjátéknak a
gyerekeknek, de az egész családnak is.

Spiel des Jahres nemzetközi díjas esélyes (családi) társasjátékok pedig ezek voltak 2016-ban:

Codenames, vagy Fedőnevek társasjáték
Imhotep a Kosmostól
Karuba a Habától

Végül az Év Társasjátéka Spiel des Yahres díjat a Codenames, azaz Fedőnevek társasjáték nyerte 2016-ban!Ha gyermekednek szeretnél hasonló játékot, mint a Codenames, akkor a "Guess What" társasjátékot ajánljuk.

 

2016 május: Kiválasztásra került a 2016-os Magyar Társasjátékdíj első fordulójából továbbjutó 10 játék.
Az június-október között a zsűri ezt a 10 játékot tesztelte, majd kiválasztotta a legjobb társasjátékot. Ez a játék 2016-ban a Parfüm társasjáték lett! Itt meg is vásárolhatod a Parfüm díjnyertes játékot >>>A továbbjutó 10 játék:

8 perces birodalom (Piatnik)
Camel Up (Piatnik)
Carcassonne Déltenger (Piatnik)
Építőmesterek: Ókor (Gémklub)
Evolúció (Gémklub)
Kincsvadász (Piatnik)
Parfüm (Piatnik)
Qin (DeltaVision)
Szamuráj szellem (Gémklub)
Tortuga (Piatnik)

 

A JÁTÉKOK MEGVÁSÁROLHATÓAK AZ OKOSJÁTÉK JÁTÉKBOLTBAN Budapest, 1163 Veres Péter út 99.

Nézd meg cikkünket a korábbi, díjnyertes társasjátékokról is itt >>>

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

 

 

2016 legjobb társasjátékai a Spiel des Jahres szerint, amik sokkal királyabbá teszik a családi társasozós estéket

A nyár folyamán általában hagyom, hogy a gyerekek sokáig fenn maradjanak, de nem azért, hogy a tévét vagy a monitort bámulják, hanem inkább közösen társasozunk esténként. Épp ezért minden évben figyelemmel kísérem a Spiel des Jahres díjat elnyerő játékokat, hogy megismerjem a legjobb társasjátékokat, melyek garantáltan elnyerik az egész család tetszését. (Bocs, uncsi dobálós–lépegetős játékok…)

A német alapítású díj szó szerint azt jelenti: „az év játéka”, és gyakorlatilag ez a Pulitzer-díj a társasjátékok világában. Az év legjobbjait a világ minden tájáról érkező játékok közül választják ki, s a díjat elnyerő játékok nekünk még soha nem okoztak csalódást. Ezért úgy gondoltuk, mi is bemutatjuk a ma közzétett idei nyerteseket, annál is inkább, mivel mi magunk is ismerjük őket, és az egész család szívesen játszik velük.

Idén az év legjobb játéka díjat a Codenames (Fedőnevek) nyerte, melyről el kell árulnom, hogy a családom mostanában szinte a megszállottja lett. A felnőttek és a gyerekek számára (azt mondanám, hogy olyan 8-10 éves kortól felfelé) egyaránt élvezetes, szórakoztató, gyors közösségi játék, mely elég rövid ahhoz, hogy akár az esti alvás előtt is beférjen még egy gyors parti. A játék célja, hogy a csapatunkkal kitaláltassunk egy kártyára írt szót valamilyen kódszó segítségével. Pl. ha a kártyára írt szó a pulyka, akkor a kódszavunk lehet a „hálaadás”. Azonban többféle stratégiát is alkalmazhatunk, és különféle csavarok is színesítik a játékot.

Maga a játék fizikai formája olyan egyszerű, hogy könnyedén magunkkal vihetjük egy nyaralásra, vagy akár a strandra is, hogy hűsölés közben lejátszunk egy partit. Ráadásul, ha nincs kivel játszanunk, egy applikáció letöltésével akár egyedül is kipróbálhatjuk a játékot.
 

Az év legjobb gyermekjátéka: Stone Age Junior (Kőkorszak – gyerekeknek)

A Spiel des Jahres külön kategóriája az év legjobb, gyermekek számára készült játéka, a Kinderspiel des Jahres. Ezt a díjat idén a Stone Age Junior (Kőkorszak – gyerekeknek) nyerte. A legtöbb óvodáskorúaknak szánt játékkal ellentétben – melyek legtöbbször nem szólnak többről, mint hogy dobjunk egy dobókockával, lépjünk a megfelelő mezőre, és kövessük az ott található utasítást, vagyis a játék kimenetele csakis a szerencsétől függ – ebben a játékban előrelátó tervezésre, türelemre és csapatmunkára van szükség ahhoz, hogy a gyerekek összegyűjthessék az alapanyagokat (halakat, bogyókat, edényeket), melyekért házat vásárolhatnak. A játékot az nyeri, akinek először sikerül három házat felépítenie.

Ha pedig a gyerekek kinövik a Stone Age Junior játékot, továbbléphetünk a Stone Age (Kőkorszak) felnőtt verziójára, melyet az előbbi alapján a gyerekeknek sem lesz nehéz megtanulniuk.

Ha még több szórakozást szeretnél a kinn tartózkodáshoz túlságosan forró vagy épp esős nyári napokra és családi játszós estékre, itt megnézheted a legjobb társasjátékokat: www.okosjatek.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek