Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Dobble kártyajáték vélemény, vásárlás

Dobble kártyajáték vélemény                                                      Dobble kártyajáték vásárlás, rendelés itt, kattints ide >>>

A Dobble 6 éves kortól ajánlott (a dobozára ez van írva), de szerintünk 5 éves kortól is játszható. Sőt, ha nem gyorsaságra játszunk, akkor kisebbek is szívesen pakolgatják, keresnek párokat és bővíthetjük is vele a szókincsüket. Ugyanakkor még felnőtteknek is izgalmas társasjáték.

A Dobble kártyajáték játékszabálya röviden: a pakliban lévő 55 lap mindegyikén 8 különböző szimbólum van. Ezekből két kártyát összehasonlítva mindig csak egyetlen egy azonos. A játék során semmi más feladatotok nem lesz, minthogy megtaláljátok ezeket az azonos figurákat, majd kimondva nevüket elsőként csapjatok le a kártyákra.

A Dobble tehát erre az alapszabályra épül és 5 különböző játékváltozatot kínál a dobozban található játékszabály. Az 5 különböző játékmód neve is vicces (például „forró krumpli”), a játékszabály nagyon jól, egyértelműen le van írva.

Mi legtöbbször a Dobblét  a következő játékszabály szerint játszuk:

Keverés után osszunk minden játékosnak képpel lefordítva egy lapot. A maradék lapokat képpel felfelé tegyük az asztal közepére – ez lesz a húzópakli.

A játék célja: A játékosok megpróbálják a lehető legtöbb lapot összegyűjteni.

Mindenki egyszerre felfordítja lapját, és megpróbálja megkeresni azt a szimbólumot, ami egyszerre szerepel a húzópakli felső lapján és a játékos saját kártyáján.

Az első játékos, aki kimondja a közös szimbólum nevét (például „levél”), elveszi a húzópakli felső

lapját, és azt képpel felfelé saját lapjának tetejére teszi. Máris kezdődhet a következő kör – a játékosoknak mindig a saját paklijuk legfelső lapját kell összehasonlítaniuk a húzópakli felső lapjával.

A fenti procedúrát ismételjük egészen addig, amíg a húzópakli el nem fogy.

A játék győztese: A játékot az nyeri, aki a legtöbb lapot gyűjtötte.

Az egyik legnehezebb változat  a forró  krumpli  nevű játékmód. De lehet, hogy nektek más fog tetszeni. Az a jó, hogy több lehetőségből lehet választani.  A Forró krumpli során minden játékos képpel felfelé a tenyerébe rak egy lapot. Indul is a keresgélés. Akinek sikerül először megtalálnia a két egyező szimbólumot saját kártyáján és valamelyik játékostársának a lapján, hangosan kimondja annak a nevét, majd áthelyezi lapját ellenfele tenyerébe. A játék folytatódik tovább azoknak a játékosoknak akiknek még van lap a tenyerükben.  Amikor már több lap van a kezünkben, az összes vándorol, tehát az összesen adod át az ellenfelednek, aki nálad lassabb volt. A kör addig folytatódik, amíg az összes lap egy játékos kezébe nem kerül, ekkor mindenki egy új lapot kap és kezdődik a kör elölről. Ebben a játékváltozatban az a célotok, hogy minél hamarabb megszabaduljatok lapjaitoktól.

A légkör közben egyre jobban telítődik feszültséggel, az agyunkat rendesen igénybe veszi a játék, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy már megtaláltuk az azonos ábrákat, de képtelenek vagyunk megnevezni.  Ekkor jönnek a legvidámabb pillanatok!

Nem találkoztam még olyan emberrel, aki ne szerette volna a Dobble játékot.  Mindenki megtalálhatja a játékmódot ami neki legjobban tetszik.

A Dobble abbahagyhatatlan, a szülők előbb szoktak kiesni, mert hamarabb elfáradnak.  Viszont nagyon jó arra, hogy az agyunkat karbantartsuk.

A Dobble kártyajátékban az is értékelendő, hogy olyanokat is játékra csábít akik egyébként nem sokat szoktak társasjátékozni. Köszönjük, Dobble!

A Dobble játékról ha még véleményekre vagy kíváncsi, megtalálod a Dobble kártyajáték oldalán:

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek