Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Dixit társasjáték vélemény, rendelés

Vélemény a Dixit társasjátékról                     Megrendelem a Dixit társasjátékot >>>

A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb társasjátéka, tökéletesen megfelel családi társasjátékként, vagy akár kisebb nagyobb összejövetelekhez barátokkal.
Értékelésünk: megjelenés: 5/5, játék élmény: 5/5, újrajátszhatóság: 4/5 (de ha kiegészítőket is veszünk hozzá, már 5/5, sokszor újrajátszható!)

A Dixit legnagyobb különlegessége, hogy a játékban lévő kártyák gyönyörűen megfestettek, egyediek és szürreálisak. Ennek ellenére maga a játék hangulata vidám, de mégis elgondolkodtató és változatos. Egyik játékostársunk szerint a Dixit "varázslatos", elrepít egy másik világba!

Egy Dixit játékmenet  lehet nevetgélős és parti jellegű is,  de elmehet egészen más irányba is: a mélyebb, empátiás készséget is igénylő társasjáték felé.

Hogyan kell játszani? A játék attól is különleges, hogy semmilyen más játékkal nem hasonlítható össze, teljesen egyedi kivitelezésben és játékmódban is. A játék során el kell vonatkoztatnunk szokásainktól, mint például attól, hogy azt mondom, amit látok. Nem szabad teljesen egyértelmű információkat adni. Viszont nem lehet a kijelentésem túlságosan kacifántos sem. Lényegében meg kell találni az arany középutat a mesélőnek annak érdekében, hogy legyen olyan, akinek sikerül és legyen olyan is, akinek nem sikerül majd kitalálni azt, hogy melyik volt a mesélő lapja.

A mesélő minden körben más.  A mesélő a 6 kezében lévő lapja közül választhat és ennek megfelelően mondhat egy mondatot, egy közmondást vagy akár egyetlen szót is, ami valamennyire jellemzi lapját. A lapot képpel lefelé leteszi. A többiek a saját lapjuk közül választanak egyet, ami szerintük megegyezik valamennyire a mondottakkal, és ők is úgy szintén képpel lefelé lerakják kártyájukat az asztalra. Ezután kezdődik a szavazás: mindenki megpróbálja eltalálni melyik lap volt a mesélőé. Akinek sikerül, pontot kap. A mesélő viszont csak akkor kap pontot, ha van olyan játékos, aki el is találta ,és van olyan is, aki nem.

Kinek ajánlott a Dixit társasjáték? A játék dobozán feltüntetve az áll, hogy 8 éves kortól ajánlott, de eddigi tapasztalataim alapján inkább idősebb kortól élvezetes, mert nem könnyű ilyen korú gyerekeknek a képről olyat mondani amivel pontot is tudnak szerezni, véleményem szerint 9-10 évtől ajánlott inkább.

Kisebbeknek, már 7 éves kortól egy hasonló, de másfajta játékmenettel rendelkező társasjátékot ajánlanék, a Bla Bla Bla társasjátékot a Djecotól. A Bla Bla Bla játék ismertetőjét itt találod >>>

Van több fajta Dixit is? A Dixitnek két változata van. Az egyik kicsit családiasabb jellegű, mivel 3-6 fő játszhatja. A  másik változat nagyobb társaságnak ajánlott: a Dixit Odyssey. Maga a két játék lényege ugyan az, annyi különbséggel, hogy az Odyssey-t akár 12 fő is játszhatja és két új játékmód van benne: a Dixit Party és a Csapatverseny. A kártyák is eltérőek a két játékban.

Jelenleg öt kiegészítő kártya csomagot lehet kapni a két „főjátékhoz” név szerint:
 Dixit Kalandok, Dixit utazás, Dixit Eredet, Dixit Álmodozások, Dixit Emlékek

A kiegészítőkkel 84 új lapot kapunk más más témákban. Melyik Dixit kiegészítőt válaszd?
A kártyák alapján érdemes talán választani, az egyik szürrealisztikus, a másik meseszerű, nézd meg itt a Dixit kiegészítőket >>>

Kijátszhatósága, egyedisége, változatossága révén tehát nem véletlenül lett 2010 legjobb játéka, díjazottja. Nagyon jó kommunikációs, asszociációs, empátiát igénylő társasjáték minden társaságnak.

 TOVÁBBI VÉLEMÉNYEKET A DIXIT TÁRSASJÁTÉKRÓL A JÁTÉK OLDALÁN TALÁLSZ, KATTINTS A DIXIT TÁRSASJÁTÉKHOZ IDE >>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek