Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Dixit társasjáték, az év társasjátéka magyar nyelven - GE

Kattints a képre több képhez
További képek
Ár:
8.490 Ft
Elérhetőség: Készleten van
Várhatóan ekkor kapod meg ha most megrendeled GLS házhoz szállítással: 2019. augusztus 22.
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag!
Életkor: 8-99 éveseknek, 3-6 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

Leírás

Dixit társasjáték az év játéka volt 2010-ben, azóta is töretlen sikerű! A sejtelmesen fogalmazás és szárnyaló képzelet izgalmas társasjátéka...

Dixit társasjáték a sejtelmesen fogalmazás izgalmas, vicces társasjátéka!

Dixit társasjáték: Gyönyörű társas játék, már a képek látványa élményt nyújt. Egyszerű játékszabály, nagyszerű játék! Kíváló családi társasjáték, vagy party játék, buli játék.

Dixit társasjáték játékszabály: Válassz egy képet, mondj róla valamit, majd a többiek is választanak a saját képeik közül egy olyat, ami az általad mondottakra legjobban hasonlít.  A választott képeket megkeveritek, kirakjátok képpel felfelé és mindenki tippel, hogy melyik kép lehetett a Tied (melyikről meséltél te). Pontot az kap, aki kitalálta, valamint az is, aki olyan képet tett, amiről mások azt hitték, hogy azt az rakta, aki éppen mesélt.
A mesélő akkor kap pontot, ha legalább egy ember kitalálta, hogy melyik az ő képe, de nem mindenki! Nem is olyan könnyű úgy egy képről mesélni, hogy az legalább egy embernek felismerhető legyen, de azért ne legyen olyan egyértelmű, hogy mindenki kitalálja.
Gyönyörűen illusztrált kártyalapok!

A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb játéka. A játékhoz – a gyönyörűen megfestett, egyedi kártyák mellett – csupán némi képzelőerőre és empátiára van szükség. A játék fejlesztője, Jean-Louis Roubira egy francia gyermekpszichológus, és ez valamennyire meg is látszik a játékán, hiszen a játék során nem a logikán, stratégián van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken, asszociáción.

A gyermek pszichológusként dolgozó Jean-Louis Roubira 2002-ben kezdett el dolgozni a Dixit társasjátékon. 2005-ben bevitte a játékot egy oktatóközpontba, ahol tinédzserekkel foglalkozott pszichológusként. A játék akkora siker volt, hogy hasonló központok is megrendelték a Dixit-et. A játék első hivatalos megjelenése után 1000 db kelt el belőle különböző oktatási intézményekben és kb. 4000 a nagyközönség körében.
De miért is ennyire népszerű ez a játék annak ellenére, hogy ilyen furcsa és elvont?

A játékosok nagyon szeretik nézegetni a Dixit kártyáit, mert azok felidéznek bennük valamilyen személyes emléket és a hozzá kapcsolódó érzelmet. A kártyákon rengeteg szimbólum van, némelyik olyan, mint egy álomkép, a képzelet kis ablakai.
A játék egy nyugodt, meghitt hangulatot teremt, ami segít, hogy a játékosok könnyebben kommunikáljanak egymással.
A kedvenc részem a Dixit során, mikor megkérdezed a másikat, hogy mi a kapcsolat a kép, amit letett és a szó, kifejezés között. És ő elmagyarázza, hogy ő hogyan gondolta. Ebből lehet tudni, hogy milyen kusza az emberi képzelet, mindenkinek egy kártyáról más jut eszébe.

Dixit társasjáték alapjátékát ha már végigjátszottátok sokszor, a Dixit kiegészítőkkel még változatosabbá tehetitek. A Dixit társasjáték gyerekeknek és felnőtteknek is kedvence. Ha csak felnőttek játszák, a játékmenetet lehet nehezíteni, hogy ne csak mondatot vagy szót, hanem például filmcímet, vers részletet, stb. kelljen mondani. 

Honnan ered a Dixit név? Mi lehet mögötte, mi a Dixit szó jelentése? Talán a latin "ipse dixit" adta a játék nevét. Jelentése "ő maga mondta". Mesterre való hivatkozást jelent, akire felnézünk, akinek tekintélye van előttünk. Tehát, ebben a játékban te is lehetsz mester, akire hallgatnak, akinek minden szavát elhiszik! Nagyon jó játékot hozzá, Mester!

A Dixit kártya rajzok nagyon inspirálóak. Egyben szépek, elvontak, furcsák. De ezért is van, hogy egy rajzról, ami különlegesen párosítja az egészen különböző tárgyakat és hangulatokat, valakinek hasonló dolgok, és valakinek egészen más dolgok jutnak eszébe. Ettől lesz különleges a Dixit társasjáték.

A Dixit társasjátékot nem lehet elmondani, hogy milyen. Ki kell próbálni, és beleszeretsz! Hiába mondjuk el a játékszabályt, a hangulatát nem lehet átadni, csak ha játszunk vele. Ne maradj le a Dixit élményről!

Az alapjátékon kívül kiegészítőket, kiegészítő kártya csomagokat is vásárolhatsz hozzá!

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2019. 08. 08.

Életemben nem nevettem még ennyit, mint a Dixit közben. A legnagyobb társasjáték a világon.
| 5 / 5 csillag!
2018. 09. 04.

Nagyon jó családi játék. Jókat nevetünk és összerázza a családot. Baráti társasággal is játszottunk már, egész estés program lett. Kreatív és agydolgoztató, jó kikapcsolódás. Nagyon jó, hogy megvásároltam!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 12.

Szuper játék! A legnagyobb kedvencünk. Baráti társasággal mindig ez a játék kerül elő, minél többen vagyunk annál érdekesebb. Örülök, hogy rátaláltam.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 05.

Fantáziadús, nagyon szép társasjáték! Végre tudok mivel játszani az unokáimmal!
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 04.

Egyszerű de nagyszerű társasjáték! A játékszabály percek alatt megtanulható. Mi sokat játszunk vele, így a kiegészítőket (többet is) hamar megszereztük, mert pár játék után már a kiegészítők nélkül nem lenne eléggé változatos.
| 5 / 5 csillag!
2017. 02. 17.

Mókás kis játék. Baráti társasággal játszottuk 6-an fiúk/lányok vegyesen. Sokat nevettünk .
A játékhoz mindenképp szükségeltetik némi kreativitás. Minden családban el kéne egy ilyen játék, az Activity mellé, bár a 2 játékot nem hasonlítanám össze.. :)
A kártyák szépen kidolgozottak, minden játékos élhet a mesélő szerepével, így aki kicsit visszahúzódóbb is kénytelen levetni gátlásait. :)
Ahhoz képest, hogy sokan játszottuk, nem volt vontatott vagy túl hosszú a játékmenet, minden kört élveztünk.
Hamarosan kipróbálom nővérem gyermekeivel is, kíváncsi vagyok mennyivel változnak a történetek.
| 5 / 5 csillag!
2017. 01. 02.

Nagyon régóta vágytunk egy ilyen jó társas játékra. Igényes külső és hihetetlen jó hangulatot keltő játék. Csak ajánlani tudom. A 9 éves fiam kapta Karácsonyra.
| 5 / 5 csillag!
2016. 11. 05.

Elmaradhatatlan karácsony esti társasjáték a meghitt családi együttléthez! :-)
| 5 / 5 csillag!
2016. 07. 09.

A Dixit szerintem akkor a legszórakoztatóbb játék, ha sokan vagytok. Mindenki kap a kezébe hat kártyát, rajtuk szép, különleges festményekkel. A kezdő játékos kiválaszt a kezében levők közül egyet, kitalál hozzá egyetlen mondatot vagy egy szót, amely szerinte a képre jellemző, de nem túl nyilvánvaló (nem könnyű!). Aztán mindenki megpróbálja eltalálni, amelyikre szerinte illik a leírás. Ha mindenki rájön, nem kap pontot! Éppen ez benne a csattanó!. Mikor felfeditek egymás előtt a lapotokat, kiderül, hogy a családtagok mennyire másként gondolkodnak és asszociálnak, mint te. Nagyon érdekes, szerintem a legjobb társasjáték családoknak!
| 5 / 5 csillag!
2016. 01. 24.

Rendkívül kreatív, szuper társasjáték a Dixit! Végre valami egészen más! Családdal és barátokkal is a kedvenc társasjátékunk lett.
Még az is beszállt a játékba, aki egyébként nem szeret társasozni.
| 5 / 5 csillag!
2015. 08. 09.

Az egész család együtt tud játszani ezzel a társasjátékkal. A Dixit kiegészítőt hamar meg kellett venni. Ha sokat játszotok az alap társasjátékkal, akkor hamar megismeritek a kártyákat, így ajánlott egyből egy kiegészítővel venni szerintem.
Nagyon szeretjük, már nézzük, hogy melyik újabb kiegészítőt fogjuk megvenni hozzá...
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 19.

Nagyon élvezetes játék a Dixit! Nincs mégegy ilyen különleges hangulatú társasjátékunk! Nagyon megszerettük!
Kíváncsi voltam, hogy miért dícsérik ilyen sokan, most már értem!
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 06.

Gyönyörűek a képek! Már ezért szeretjük! Azért is jó, mert a családban azok is leülnek a Dixittel játszani akik egyébként nem szeretnek társasjátékozni.
Azok a pillanatok a kedvenceim, amikor a 7 évestől a nagyszülőkig együtt Dixit társasjátékozunk!
Baráti társaságunk is meglepődött, milyen jó társasjátékok vannak manapság, leragadtak a régi, hagyományos társasjátékoknál.
Szóval, mi nagyon tudjuk ajánlani a Dixit társasjátékot!
| 5 / 5 csillag!
2015. 06. 02.

A Dixit társasjátékot azért szeretjük, mert egy perc alatt el lehet magyarázni a játékszabályt, így azokkal is rögtön belekezdhetünk, akik még nem játszottak.
8 éves kortól már tényleg játszható, sőt mi még 6 évessel is játszottuk, de neki kellett pár kör, hogy úgy fogalmazzon, hogy ne jöjjenek rá a többiek rögtön...
Szuper családi társasjáték és ha csak felnőttek játszunk bulikon, akkor is nagyon jó!
Ne hagyd ki a Dixit társasjáték élményét az életedből!
| 5 / 5 csillag!
2015. 05. 08.

Dixitre már nagyon régóta vágyunk! Nem hiába lett az év társasjátéka! Már a második kiegészítőt vettük meg hozzá, abszolút kedvenc!
| 5 / 5 csillag!
2015. 02. 01.

A dixit társasjáték ebben az évben a kedvencünk! Nagyon jó asszociációs játék, a képek gyönyörűek, festmény szerűek, tényleg megmozgatják a fantáziát! Öröm vele játszani, mindenkinek a családban! Örülök, hogy rátaláltam erre a játékra!
| 5 / 5 csillag!
2014. 12. 19.

Igazi fantáziát megmozgató, belefeledkezős játék.
| 5 / 5 csillag!
2014. 09. 03.

A mi családunk egyik kedvenc játéka! Minden korosztály együtt tudja játszani és megunhatatlan, mert mindenkinek mást és mást jelentenek a képek. Évek óta nagy kedvenc!
| 5 / 5 csillag!
2014. 07. 14.

Nálunk a nagypapa soha nem szokott társasjátékozni, de a Dixittel ő is szívesen játszik. Nagyon örülök ennek a társasjátéknak, mert összehozza a nagy családot, sokat nevetünk együtt.
| 5 / 5 csillag!
2012. 05. 04.

A dixitet baráti körben játszottuk először és osztatlan sikert aratott! Meglepő dolgokat tudhatunk meg a másikról/gondolatairól, miközben remekül szórakozunk. Már most várom a következő Dixit partyt!
Írd meg a véleményed a termékről ITT (ld. lentebb) - VISZONT ha Reklamációd van vagy Elállási jogoddal szeretnél élni, akkor kérjük NE ide írd, mert nem fogunk tudni segíteni, hanem töltsd ki az űrlapunkat a legfelső menüsorban a Reklamáció és Elállásra kattintva. Köszönjük! :-)


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő