Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Dixit társasjáték, mely az év játéka (2010) és azóta is töretlen a sikere

Dixit társasjáték, mely az év játéka (2010) és azóta is töretlen a sikere

Ajánljuk figyelmedbe a Dixit kártyajátékot, melyhez külön kiegészítők is elérhetőek.  Az alap változat DixitOdyssey. 

Webshopunkban megtalálhatóak különféle képek, így könnyedén el tudod dönteni, hogy melyik kiegészítőre essen a választás, ha esetleg azt is szeretnél mellé rendelni még izgalmasabbá téve a játékot. Ezt a képességfejlesztő eszközt egyébként a „sejtelmes megfogalmazások” és szárnyaló képzelet izgalma lengi körül, mely viccesen kerül megfogalmazásra. Ráadásul nagyon szép álomszerű képekkel van illusztrálva minden, így egy különleges világba kalauzol el minket.

A játékszabály is nagyon egyszerű és igazi családi vagy party játék. A Dixit játék lényege, hogy 6 véletlen kártyát kap mindenki és ezután kiválasztják a mesélőt, aki egy kiválasztott képről elkezd beszélni. Ezután a többieknek olyan képeket kell kiválasztaniuk a meglévő képeik közül, amik a legjobban hasonlítanak erre. A mesélő megkapja ezeket a kiválasztott kártyákat úgy, hogy a többiek ne lássák. Ezután az összes képet össze kell keverni a mesélő által kiválasztott kártyával együtt és kirakni képpel felfelé. Ezt követően mindenkinek ki kell találnia, hogy melyik kép volt a mesélőé.Ha sikerül legalább egy embernek ezt kitalálnia - de nem mindenkinek, mert az túl egyértelmű volna -, akkor a mesélő kap pontot. És, ha már végig játszottátok a játékot, akkor a különféle kiegészítőkkel még izgalmasabbá tehetitek. Nemcsak a gyerekek, felnőttek is szeretik ezt a társasjátékot, nem véletlenül. És, ha felnőttek játszanak vele, akkor lehet azzal nehezíteni a dolgot, hogy csak vers részletet vagy filmcímet lehet mondani a kép leírásánál.

A Dixit elnevezés egyébként vélhetően a latin "ipsedixit"-ből ered, melynek jelentése: "ő maga mondta". Egy olyan személyre, mesterre kell gondolni, akire felnézünk. Legyél te is ilyen mester, akinek a szavára adnak, akire valóban felnéznek. A kártya rajzok pedig hihetetlen módon inspirálnak. Szépnek, elvontnak, furcsának mondhatóak a szó jó értelmében, egységet alkotva. Persze fontos megjegyezni, hogy mindenki mást lát benne, attól függően, hogy mit vetít ki rá. Nehéz pontosan leírni, hogy milyen játékról van szó, ki kell próbálni, mert maga az élmény leírhatatlan. Ne maradj le erről a különleges tapasztalatról és rendeld meg a játékot a kiegészítőkkel együtt!

Tartalomhoz tartozó címkék: Dixit társasjáték Dixit