Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek

 Webáruház: 06-20-433-7841    Bolt: 06-20-263-3836

Digit kártyajáték, logikai társasjáték - PI

Kattints a képre több képhez
Ár:
3.790 Ft
Elérhetőség: Készleten, 1-2 munkanap
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Életkor: 8-99 éveseknek, 2-6 játékos
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:

A Digit a régi klasszikus gyufás játékokhoz hasonlító remek logikai elvre épülő társasjáték. A cél minél több kép kirakása úgy, hogy csak egy darab pálcika mozgatható, hogy a felfordított lapon szereplő ábra kijöjjön. A nyertes az lesz akinek elsőként elfogynak a lapok a kezéből.

Leírás

Csak egy pálcikát mozgathatsz át, hogy megkapd a képet...

Cél: Minél több képet kirakni, azaz minél több kártyádtól megszabadulni. Csak egy pálcikát mozgathatsz, hogy az adott ábrát megkapd.

A régi gyufás játékokhoz hasonlít.

Minden játékos kap 5 lapot. Felfordítjuk a kezdő kártyát a pakli tetejéről. A pálcikákat kirakjuk eszerint. Ez a kezdő ábra. A legkisebb játékos kezd. Át kell raknia egy pálcikát úgy, hogy a kezében lévő 5 kártyán lévő ábra valamelyikét megkapja. Ha sikerül, lerakhatja azt a kártyalapot az adott feladatkártyára, a következő játékosnak ezt kell kiraknia. Ha nem, akkor húznia kell egy kártyát, és a következő játékos jön.

Ajánlott: 8-99 éveseknek
Játékosok száma: 2-6

Digit társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Kártyajátékok gyerekeknek
logikai játékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Úti,utazó játékok

Letölthető játékszabály

Játékszabály

Digit játékszabály

Tartalom

  • 5 pálcika
  • 55 játékkártya

Izgalmas logikai játék gyerekeknek!
A cél a pálcikák ügyes áthelyezésével minél több lapot letenni!
A kártyalapokon álló feladványok fejlesztik a gyerekek kombinációskészségét és logikai gondolkodásmódját.

A játék menete
A kártyákból mindenkinek adunk lapokat, majd elhelyezünk az asztal közepére egy mintakártyát. A pálcikákból kirakjuk a mintakártyán lévő ábrát. Aki soron van, az 1 pálcika áthelyezésével kirakja az egyik lapjának a mintáját.

Pálcika áthelyezése: Csak 1 pálcika mozdítható el eredeti helyéről. Az áthelyezett pálcikának érintkeznie kell az asztalon lévő mintával.

A minta: A mintának összefüggőnek kell lennie. A minta érvényesnek számít akkor is, ha vízszintes vagy függőleges tengelyere tükrözve, vagy elforgatva áll.

1. Standard DIGIT
A kártyákból megkeverés után mindenkinek 5 lapot adunk, majd egy lefordított paklit alakítunk ki. A pakli legfelső lapját felfordítva az asztal közepére tesszük. 
Ez lesz a mintakártya. A pálcikákból kirakjuk a mintakártyán lévő ábrát. A legfiatalabb játékos kezdi a játékot, őt követik sorban a többiek az óra járásának megfelelően. Aki soron van, az 1 pálcika áthelyezésével megpróbálja kirakni a kezében tartott lapok közül az egyiknek a mintáját.

Ha sikerül, akkor ráteheti a lapját a mintakártyára és a játékot a következő játékos folytatja. 

Ha nem sikerül, akkor húznia kell egy lapot. Abban az esetben, ha egy játékostársunk egy pálcika áthelyezésével a mi kezünkben lévő egyik lap mintáját rakja ki, akkor azt a lapot mi letehetjük, a játékostársunknak pedig nem kell a lépése végén lapot felvennie.
A fordulót az a játékos nyeri, akinek elsőként elfogynak a lapok a kezéből. A forduló végén a többi játékosnak felírjuk a kezeikben maradt lapok számát mínuszpontként. A megbeszélt fordulók után az nyer, akinek
kevesebb mínuszpontja gyűlik össze.

2. Plus DIGIT
Az eddig megismertek szerint mindenkinek 5 lapot adunk, a pakli mellé letesszük a mintakártyát, kirakjuk a mintakártyán lévő ábrát. Aki soron van, az 1 pálcika áthelyezésével kirakja a kezében tartott lapok közül az
egyiknek a mintáját. Ha sikerül, akkor leteheti maga elé ezt a lapját és folytatja a játékot. Egészen addig helyezhet át pálcikát, amíg sikerül újabb kártya mintáját kiraknia. Egy lépésében, akár 5 lapot is letehet, amiket egy pakliba rendezve maga előtt gyűjt. A lépése végén ki kell egészítenie a kezeiben lévő lapokat 5-re.
Ha elfogytak a pakli lapjai, akkor vége a játéknak.
Az nyer, aki több lapot tett le maga elé.

3. Solitarie DIGIT
A solitarie játékban 5 felfordított lapot teszünk egymás mellé.
Kirakjuk az elsőnek letett lap mintáját a pálcikákból. Ezt a lapot a pakliból egy új lappal lefedjük. Így újra öt lap látszik. 
A játékos megpróbálja 1 pálcika áthelyezésével kirakni a kártyák egyikét. Ha sikerül, akkor a kirakott lapot a pakliból egy új lappal letakarja. Ha 1 pálcika áthelyezésével nem sikerül, akkor további áthelyezéseket hajt végre. Ahány extra pálcika áthelyezésére van szüksége, annyi mínuszpontot
kap. A játék addig folytatódik, míg elfogynak a pakli lapjai.
A játék végén a mínuszpontok értékelése a következő:

  • 0 - 5 pont kiváló
  • 6 -10 pont nagyon jó
  • 11-15 pont jó
  • 16-20 pont megfelelő
  • 20 pont felett gyakorolj!

4. Nyílt DIGIT
A Standard és Plus játékokat nyitott lappal is játszhatják a játékosok. Így egymás lapjait figyelve taktikázhatnak. 

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2015. 11. 04.
Kedvelt játék a gyerekek körében. Fejlesztő foglalkozásokon kiváló lehetőséget ad a logika, illetve a síkbéli tájékozódás fejlesztésére!
| 5 / 5 csillag!
2015. 04. 12.
Ugyan a doboz és a fenti leírás is 8 éves kortól ajánlja, a nem egészen 7 éves lányommal és a 13 éves nagyfiammal remekül szórakozunk játék közben. A lányom nagyon boldog, hogy néha ő "nyer".

Egyszerű, de remek játék.
| 5 / 5 csillag!
2014. 04. 25.
Nagyon tetszik a játék azért rendeltem meg mert már régóta kerestem. Szinte mindennap játszunk vele.
| 5 / 5 csillag!
2012. 06. 06.
"Gyerekkoromban a gyufás logikai játékok kedvenceim voltak. Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a Digit társasjátékra, mely a gyufás játékra emlékeztet!'

Kapcsolódó termékek

Termék címkék: fejlesztő játék, fejleszto jatekok, fejlesztő játékok gyerekeknek, fejlesztőjátékok, gondolkodó játékok, gondolkodós játékok, gyerek játékok, gyerek társasjáték, gyerek társasjáték ajánló, gyerekjáték, gyerekjátékok, gyermekjáték, gyermekjátékok, játék webáruház, játékbolt, jatekbolt Budapest, játékok gyerekeknek, jó társasjáték, kártya gyerekeknek, kártya játék, kártya játékok, kártyajáték, kártyajáték felnőtteknek, kártyajáték gyerekeknek, kártyajátékok, kedvenc társasjáték, képességfejlesztő, képességfejlesztő játék, készségfejlesztő, készségfejlesztő játék, kreatív játék, kreatív játék gyerekeknek, kreatív játék webáruház, kreatív játékbolt Budapest, kreatív játékok, kreatív játékok webáruház, kreatív játékok webáruháza, legjobb gyerek társasjáték, legjobb gyerek társasjátékok, legjobb játékok, legjobb társasjáték, legjobb társasjátékok, legjobb társasjátékok gyerekekne, logikai játék, logikai játékok, logikai társasjáték, memória kártya játékok, minőségi játékok, online játékbolt, társas játék, társas játékok gyerekeknek, társasjáték, társasjáték bolt, társasjáték bolt budapest, társasjáték Budapest, társasjáték játékok, társasjáték rendelés, társasjáték tinédzsereknek, társasjáték tiniknek, társasjáték vásárlás, társasjáték webáruház, társasjáték webshop, társasjátékok, Társasjátékok 8 év felett, társasjátékok webáruház