4.990 Ft

Digit kártyajáték, logikai társasjáték

4.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Digit a régi klasszikus gyufás játékokhoz hasonlító logikai elvre épülő játék. A cél minél több kép kirakása úgy, hogy csak egy darab pálcika mozgatható, hogy a felfordított lapon szereplő ábra kijöjjön. 

8-99 éveseknek, 1-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. június 03.
Cikkszám: 610509
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (5) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Csak egy pálcikát mozgathatsz át, hogy megkapd a képet...

Cél: Minél több képet kirakni, azaz minél több kártyádtól megszabadulni. Csak egy pálcikát mozgathatsz, hogy az adott ábrát megkapd.

A régi gyufás játékokhoz hasonlít.

Minden játékos kap 5 lapot. Felfordítjuk a kezdő kártyát a pakli tetejéről. A pálcikákat kirakjuk eszerint. Ez a kezdő ábra. A legkisebb játékos kezd. Át kell raknia egy pálcikát úgy, hogy a kezében lévő 5 kártyán lévő ábra valamelyikét megkapja. Ha sikerül, lerakhatja azt a kártyalapot az adott feladatkártyára, a következő játékosnak ezt kell kiraknia. Ha nem, akkor húznia kell egy kártyát, és a következő játékos jön.

Ajánlott: 8 éves kortól
Játékosok száma: 1-4 
Játékidő: 20 perc
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1.33/5 ( nagyon egyszerű )

Digit társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál, vagy a "Játékszabály" fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Kártyajátékok gyerekeknek
logikai játékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Úti,utazó játékok
játékok 8-12 éveseknek

térlátást fejlesztő játékok

Játékszabály

Digit játékszabály

Tartalom

  • 5 pálcika
  • 55 játékkártya

Izgalmas logikai játék gyerekeknek!
A cél a pálcikák ügyes áthelyezésével minél több lapot letenni!
A kártyalapokon álló feladványok fejlesztik a gyerekek kombinációskészségét és logikai gondolkodásmódját.

A játék menete
A kártyákból mindenkinek adunk lapokat, majd elhelyezünk az asztal közepére egy mintakártyát. A pálcikákból kirakjuk a mintakártyán lévő ábrát. Aki soron van, az 1 pálcika áthelyezésével kirakja az egyik lapjának a mintáját.

Pálcika áthelyezése: Csak 1 pálcika mozdítható el eredeti helyéről. Az áthelyezett pálcikának érintkeznie kell az asztalon lévő mintával.

A minta: A mintának összefüggőnek kell lennie. A minta érvényesnek számít akkor is, ha vízszintes vagy függőleges tengelyere tükrözve, vagy elforgatva áll.

1. Standard DIGIT
A kártyákból megkeverés után mindenkinek 5 lapot adunk, majd egy lefordított paklit alakítunk ki. A pakli legfelső lapját felfordítva az asztal közepére tesszük. 
Ez lesz a mintakártya. A pálcikákból kirakjuk a mintakártyán lévő ábrát. A legfiatalabb játékos kezdi a játékot, őt követik sorban a többiek az óra járásának megfelelően. Aki soron van, az 1 pálcika áthelyezésével megpróbálja kirakni a kezében tartott lapok közül az egyiknek a mintáját.

Ha sikerül, akkor ráteheti a lapját a mintakártyára és a játékot a következő játékos folytatja. 

Ha nem sikerül, akkor húznia kell egy lapot. Abban az esetben, ha egy játékostársunk egy pálcika áthelyezésével a mi kezünkben lévő egyik lap mintáját rakja ki, akkor azt a lapot mi letehetjük, a játékostársunknak pedig nem kell a lépése végén lapot felvennie.
A fordulót az a játékos nyeri, akinek elsőként elfogynak a lapok a kezéből. A forduló végén a többi játékosnak felírjuk a kezeikben maradt lapok számát mínuszpontként. A megbeszélt fordulók után az nyer, akinek
kevesebb mínuszpontja gyűlik össze.

2. Plus DIGIT
Az eddig megismertek szerint mindenkinek 5 lapot adunk, a pakli mellé letesszük a mintakártyát, kirakjuk a mintakártyán lévő ábrát. Aki soron van, az 1 pálcika áthelyezésével kirakja a kezében tartott lapok közül az
egyiknek a mintáját. Ha sikerül, akkor leteheti maga elé ezt a lapját és folytatja a játékot. Egészen addig helyezhet át pálcikát, amíg sikerül újabb kártya mintáját kiraknia. Egy lépésében, akár 5 lapot is letehet, amiket egy pakliba rendezve maga előtt gyűjt. A lépése végén ki kell egészítenie a kezeiben lévő lapokat 5-re.
Ha elfogytak a pakli lapjai, akkor vége a játéknak.
Az nyer, aki több lapot tett le maga elé.

3. Solitarie DIGIT
A solitarie játékban 5 felfordított lapot teszünk egymás mellé.
Kirakjuk az elsőnek letett lap mintáját a pálcikákból. Ezt a lapot a pakliból egy új lappal lefedjük. Így újra öt lap látszik. 
A játékos megpróbálja 1 pálcika áthelyezésével kirakni a kártyák egyikét. Ha sikerül, akkor a kirakott lapot a pakliból egy új lappal letakarja. Ha 1 pálcika áthelyezésével nem sikerül, akkor további áthelyezéseket hajt végre. Ahány extra pálcika áthelyezésére van szüksége, annyi mínuszpontot
kap. A játék addig folytatódik, míg elfogynak a pakli lapjai.
A játék végén a mínuszpontok értékelése a következő:

  • 0 - 5 pont kiváló
  • 6 -10 pont nagyon jó
  • 11-15 pont jó
  • 16-20 pont megfelelő
  • 20 pont felett gyakorolj!

4. Nyílt DIGIT
A Standard és Plus játékokat nyitott lappal is játszhatják a játékosok. Így egymás lapjait figyelve taktikázhatnak. 

Vélemények

5.00
(5 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyon jó játék. Sok éven át használtam gyerekek fejlesztésére. Szívesen játszottak vele!.(én is). Nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy még lehet kapni.
2022. 12. 08.
Kedvelt játék a gyerekek körében. Fejlesztő foglalkozásokon kiváló lehetőséget ad a logika, illetve a síkbéli tájékozódás fejlesztésére!
2015. 11. 04.
Ugyan a doboz és a fenti leírás is 8 éves kortól ajánlja, a nem egészen 7 éves lányommal és a 13 éves nagyfiammal remekül szórakozunk játék közben. A lányom nagyon boldog, hogy néha ő "nyer".

Egyszerű, de remek játék.
2015. 04. 12.
Nagyon tetszik a játék azért rendeltem meg mert már régóta kerestem. Szinte mindennap játszunk vele.
2014. 04. 25.
"Gyerekkoromban a gyufás logikai játékok kedvenceim voltak. Nagyon örültem, hogy rátaláltam erre a Digit társasjátékra, mely a gyufás játékra emlékeztet!'
2012. 06. 06.

Letölthető játékszabály

Termék címkék:
fejlesztő játék fejleszto jatekok fejlesztő játékok gyerekeknek fejlesztőjátékok gondolkodó játékok gondolkodós játékok gyerek játékok gyerek társasjáték gyerek társasjáték ajánló gyerekjáték gyerekjátékok gyermekjáték gyermekjátékok játék webáruház játékbolt jatekbolt Budapest játékok gyerekeknek jó társasjáték kártya kártya gyerekeknek kártya játék kártya játékok kártyajáték kártyajáték felnőtteknek kártyajáték gyerekeknek kártyajátékok kedvenc társasjáték képességfejlesztő képességfejlesztő játék készségfejlesztő készségfejlesztő játék kreatív játék kreatív játék gyerekeknek kreatív játék webáruház kreatív játékbolt Budapest kreatív játékok kreatív játékok webáruház kreatív játékok webáruháza legjobb gyerek társasjáték legjobb gyerek társasjátékok legjobb játékok legjobb társasjáték legjobb társasjátékok legjobb társasjátékok gyerekekne logikai játék logikai játékok logikai társasjáték memória kártya játékok minőségi játékok online játékbolt társas játék társas játékok gyerekeknek társasjáték társasjáték bolt társasjáték bolt budapest társasjáték Budapest társasjáték játékok társasjáték rendelés társasjáték tinédzsereknek társasjáték tiniknek társasjáték vásárlás társasjáték webáruház társasjáték webshop társasjátékok Társasjátékok 8 év felett társasjátékok webáruház
Árukereső.hu Árukereső.hu