Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Carcassone gyermekei társasjáték egy apa szemével

Carcassone gyermekei társasjáték  egy szerepjátékos apa szemével

Eszterrel megint ráakadtunk egy gyöngyszemre, méghozzá a szívemhez is közelálló Carcassone társasjáték gyerekváltozatára. Először nem hittem a szememnek, de higgyétek el, létezik!

Nagy öröm volt számomra, mert nagyon szerettem a középkort, a történelmet, nem is beszélve arról, hogy már régóta hobbim a szerepjáték, ezért alakult ki a különös vonzalom az ilyen játékok iránt.

A Carsassone felnőtt változatával a barátaim társaságában már nagyon sokszor játszottam, jó élmények fűznek hozzá. Gondoltam magamban: Esztinek is biztosan tetszeni fog, ha a maga kis értelmi szintjén belecsöppen ebbe a világba.

Elsőre nem vittem túlzásba a történelemtanítást, azt majd akkor, ha eljön a maga ideje, de meséltem neki királyokról, királynőkről, királyfikról, királylányokról, és a sárkányokról, akik persze csak a mesékben léteznek. (Ezekkel a történetekkel egy 4 éves kislányt remek módon le lehet nyűgözni, könnyű játékra invitálni!)

A kitalált kis mesével, beszélgetéssel még kíváncsibbá tettem Esztimet a játék iránt.

 

A Carcassone gyermekeit négyen lehet összesen játszani (négy különböző színű bábucsoport áll rendelkezésre: zöld, sárga, kék, piros).  Mi most csak ketten voltunk, azaz hárman, mert Mira, a kétéves kislányom is velünk akart játszani. Ő is részt vett a játékban, mégpedig úgy, hogy a maradék, nem használt bábukat dugdosta unos-untalan a szoba különböző zugaiba. Neki ez okozott nagy örömöt. 

Maga a Carcassone gyermekei roppant bájosan és részletességgel került kidolgozásra. A játékkártyákat a játék alkotói szerintem zseniálisan eltalálták!  

Esztinek is tetszik, mert mindig nagyon várta, hogy húzhassa a következőt.

A játék lényege egyébként annyira egyszerű, hogy pár sorban le is lehet írni. Fogtuk és elkezdtük lerakosgatni egymás mellé a játékkártyákat és ha valaki lezárt egy utat, az felrakhatott egy bábut az útra a sajátjai közül, és  ha valamelyiküknek elfogyott az összes bábuja, akkor nyert. Itt - a felnőtt változattal ellentétben- nem kell számolgatni, egyszerű, mint az egyszer egy.

Mivel sok a kártya, a variáció pedig rengeteg, ezért sok időt el lehet vele tölteni, akár – az eredetin kívül-külön kis egyszerű szabályokat ki lehet hozzá találni. Egy következő alkalommal mi egy rettentő hosszú utat raktunk ki együtt, jól szórakoztunk, nagyon tetszett a lányoknak!

Szóval csak ajánlani tudjuk, ezt a nagyszerű kis mesebeli játékot!

A cikket írta: Markovics Péter. Köszönjük!

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek