Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Termékek Menü

Camelot Junior Smart Games játékról vélemény

Camelot Junior

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy bátor lovag, aki elindult, hogy megtalálja szíve hölgyét, a királylányt. Azonban hogy eljusson hozzá, segítségre van szüksége, a TE gyermeked személyében!

A Smart Games sokak által kedvelt játéka a Camelot Junior, egy igazán mesebeli kalandra hívja a gyermekeket. A feladat az, hogy építsenek egy utat a feladatfüzetben megadott utasítás alapján, amelyen a lovag eljut a királylányhoz. Négy torony, három lépcső és egy híd áll rendelkezésükre, ezekből lehet utat építeni a játékmezőre. A lovag ezeken az elemeken lépkedve haladhat, ugrani nem lehet, csak a lépcsőn és a falon juthat előrébb. Az elemek állhatnak vízszintesen és függőlegesen is, de természetesen mindig úgy kell elhelyezni őket, hogy a megfestett oldalukat lássuk. A feladatkártya először mindig megjelöl a játékosnak egy „alaphelyzetet”, amit fel kell építeni az alapzatra, s csak ez után lehet kezdeni az építkezést, a szintén előre kijelölt épületrészek segítségével. Ha már minden egyes darab a helyére került, akkor a lovag könnyen kiszabadíthatja a toronyban raboskodó, bús királylányt.

Ahogy a Smart Games játékoknál megszokhattuk, itt is négy különböző nehézségi szint biztosítja, hogy gyermekünk nem fog egyhamar ráunni a játékra. Összesen 48 feladvány vár a 4-8 éves korú gyermekekre, de a szülőknek is okozhat meglepetést egy-egy bonyolultabb feladat.

Egy rövid, kedvcsináló történettel könnyen felkelthetjük a gyermekek érdeklődését a játék iránt, hiszen melyik kisfiú ne akarna a bátor lovag bőrébe bújni, csak úgy, mint ahogyan minden kislány arra vágyik, hogy egyszer eljöjjön érte az Ő hercege?! Bár az első 12 feladvány még a kezdő szint, pedagógusként azt tapasztalom, hogy az elején érdemes együtt játszanunk a gyermekkel, hogy motiváljuk, biztosan megértse a játékszabályokat és kedvet kapjon az alapvetően egyszemélyes játékhoz. Célszerű rávezetéses módszert alkalmazni, ha elakad egy lépésnél, tehát ne oldjuk meg helyette a feladatot, hanem vezessük rá a megfelelő megoldási módra. Biztosítsunk elég időt a gondolkodásra, tapasztalatszerzésre, had próbálkozzon önállóan! Önellenőrzésre itt is lehetőségük van, hiszen ha lapoznak, máris láthatják a helyes megfejtést.

Nagyon igényes kivitelezésű játékról van szó, amely fontos területeket fejleszt: az alapzat felépítésével a megfigyelőképesség, a képfelismerés, az építés során pedig a logikus gondolkodás, a stratégiai előretervezés és problémamegoldó készség, a figyelem-koncentráció fejlődik. A síkból térbe történő transzformálásra is kiváló lehetőséget nyújt, hiszen a feladatfüzetben látott mintát a térbe is le kell képeznie ahhoz, hogy elkészíthesse az utat, így tehát a térlátást is fejleszti ez a logikai játék. Nem utolsó sorban pedig a finommanipuláció fejlesztése szempontjából is jó eszköz.

Nagycsoportos óvodásoknál és kisiskolásoknál egyaránt előkerülhet a foglalkozásokon, vagy a tanórák közötti szünetben, valamint fejlesztőpedagógusok alkalmazhatják képességfejlesztő foglalkozásaikon is.

Pénzes Edina Konduktor-tanító

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek