11.890 Ft

Calico társasjáték

11.890 Ft
Legfontosabb jellemzők

Ne csapjon be a cuki külső, egy rendesen agyalós társasjátékot találsz a dobozban, inkább tiniknek és felnőtteknek. Foltvarrás pontot érő feltételek szerint, macskacsalogatás és gombfelvarrás. Egyszerű stratégiai társasjáték az egész családnak.

13 éves kortól 1-4 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2024. május 22.
Cikkszám: AEG10001
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: (1) Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1290 Ft * MPL házhoz szállítás: 2990 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Calico társasjáték

A játékosok célja foltvarrással elkészíteni a legpuhább és legszebb cicatakarókat. A fordulók könnyedek: válassz foltlapkákat, majd varrd fel azokat a saját takaródra! Teljesítsd a dizájncélokat, díszítsd a takaródat egyedi gombokkal, és csalogass minél több cicát a takaródra, hogy te legyél a győztes!
Kezdő, normál és egyszemélyes játékmódot is találunk a játékszabályban, és játszhatunk forgatókönyv szerint is. A forgatókönyv lapkák megmutatják, mely céllapkákkal és cica pontozólapokkal kell játszanotok. A forgatókönyvvel is lehet egyedül játszani.

A játék elemei:
- tábla/ takaró, mindenkinek van sajátja
- színes - mintás hatszögletű foltlapkák ( kék, zöld, sárga, rózsaszín, lila, világoskék), ( csíkos, pöttyös, virágos, indás, páfrányos, klasszikus), ezeket kell felraknunk a táblánkra
- céllapkák - színek és minták teljesítését határozzák meg. Ezek is hatszögletűek, mint a foltok, így a céllapkákhoz 6 folt illeszthető.
- cica pontozólapka a hozzá illesztett fekete- fehér foltokkal- Minden ilyen cica pontozólapon látható cicának megvan a kicsinyített mása a cicajelölőkön.
- gombok a foltok színeiben

A játékban mindenkinek saját táblája van, erre fognak felkerülni a foltok. A játék végén a pontszámítás három részösszeg összeadásával kerül kiszámításra:
- Három foltra nem kerülnek mintás "anyagok", ide a szín- és minta teljesíthető kombinációját jelölő céllapkák kerülnek. Ha vagy a mintát, vagy a színt teljesítjük ekörül a lapka körül, akkor az a pontjainkon is meglátszik majd. Sőt! Ha a szín is és a minta is stimmelni fog, mire felkerül a takarónkra az összes lapka, akkor az több pontot fog érni.  
- Cicajelölők a takarónkon. A játék elején az asztalra kerülnek a cica pontozólapkák, melyek jelölik az adott cica pontértékét is. Minden ilyen lapkához véletlenszerűen kerül két fekete-fehér mintalapka. Ezek azt jelölik, hogy a cica mely mintákra szeretne feküdni. Minél több pontot hoz nekünk egy cica, annál nagyobb adott mintájú foltot kell létrehoznunk a lapkáinkból a takarón. Minél több cicát szerzünk, annál több pontot szerezhetünk.
- Gombokat is kaphatunk a játék során, melyek mindegyike 3 ponntal fogja növelni a pontszámunkat. Gombot úgy szerezhetünk, ha 3 azonos színű foltot egymás mellé tudunk felrakni a játéktáblánkra/ takarónkra. Ha minden színű gombból sikerült felvarrnunk egyet, akkor plusz 3 pont a jutalmunk.
Amikor az egyik játékoson a sor, akkor a nála lévő ( titkos) két foltból az egyiket felrakja a takarójára, majd választ egyet az aztalon lévő 3 folt közü. Amennyiben a körében lerakott folttal megszerzett egy cicát vagy egy gombot, akkor azt rögtön a takarójára rakhatja.
Így megy a takaróvarrás mindaddig, amíg minden hely el nem fogy a táblánkon, tehát megvarrtuk a takarót. Ekkor összeadjuk a pontokat, és az nyer, aki a legtöbb pontot szerezte.

A képeken látható cicák a valóságban is léteznek, és többségük mentett cica, melyeknek tényleg az a nevük, mint a játékban.

Ha valamelyik játékhoz hasonlítani kéne a Calico-t, akkor a Sagrada-hoz és az Azulhoz tudnánk hasonlítani. 
Élvezetes, gondolkodós, előretervezős, megunhatatlan családi játék. Az esztétikai élmény is jelentős, a játék elemei mind csodaszépek. 

Ajánlott:13 éves kortól
Játékosok száma: 1-4 játékos részére, ideális páros játéknak is két személyre
Játékidő kb. 30-45 perc

  • A Calico társasjáték játékszabályát lásd a letölthető játékszabálynál!
  • A játékról véleményünket lentebb olvashatjátok a "Kipróbáltuk, teszteltük, vélemény itt..." fülön!

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Családi társasjátékok
logikai játékok

Okosjáték szerint

Véleményünk a játékról

Gyönyörű kivitelezésű játék. Akik ismerik a Sagrada és az Azul társasjátékot, és szeretik is, azoknak biztos nagyon fog tetszeni.
A játék összetettebb, logikai, terület lefedős játék. Fontos benne az előre tervezés, és az újra tervezés is, hisz, ha valaki elveszi az általunk kiszemelt folt lapkát, akkor borul a tervünk. Jó, ha az embernek van A, és B esetleg C terve is. A gyártó 14 éves kortól ajánlja a játékot, de szerintünk azok a gyerekek, 10-12 évesek, akik már játszottak a fent említett 2 játékkal azoknak, a normál játékmód menne. Először mindenképp a normál játékmódot javasoljuk. Ezzel is megismerhetjük a játék menetét, illetve, elég kihívást nyújt, mivel nagyon sok mindenre oda kell figyelni a játék során. Ezután, ha még több kihívásra vágyunk, játszhatunk a nehezített verzióval. A játékszabály tartalmaz egyedül játszható játékmódot is. 

Egyszerűsíteni a játékot talán még úgy lehet, ha a takarókra nem helyezünk céllapkát, vagy ezeket folt lapokkal helyettesítjük. Ebben az esetben kisebb gyerekekkel is játszhatjuk, hisz csak a cicákra, illetve a gombokra kell figyelni. Ez az egyszerűsített változat a játékszabályban nem található meg, ezt mi ajánljuk nektek.

Először nehéz volt ennyi mindenre odafigyelni (mintázatokra, cicákra, többi játékosra), de ahogy haladt a játék úgy sikerült egyre jobban belejönni és kialakítani a saját stratégiát.

Szerencse faktor: A foltok nem fognak olyan sorrendben az asztalra kerülni, ahogyan mi azt szeretnénk, tehát ilyen szempontból jut szerepe a szerencsének is a játékban. Azt, hogy a rendelkezésünkre álló foltokból mit tudunk kihozni, és mennyire tudunk gyorsan változtatni a választott folt miatt, az már rajtunk múlik. Sokszor történt meg a játék során, hogy csak nagyon nehezen sikerült elengedni a "tervezett" célokat. Azt sem tudjuk befolyásolni, hogy a játékostársak ne vegyék el előlünk a kinézett foltot. 

Konfrontációs faktor: Akkor érezhetjük kicsit, hogy felmegy a pumpa, amikor az előttünk jövő játékos elveszi az asztalról azt a foltot, amit mi már gondolatban felvarrtunk a takarónkra, és már ennek a meglétéhez kezdtük igazítani a további lehetőségeket. Ettől eltekintve egy igazán békés, nyugis játék.

Játék nehézségi szintje bgg szerint: 2/5 - azoknak is még ajánlott akik nem akarnak sokat bajlódni a játékszabállyal. Elég volt egy kezdő játkot lejátszani, és tökéletesen érthető volt a lényeg.

Játékszabály összetettsége: maga a szabály nem túl összetett, de mivel sok dologra kell/lehet odafigyelni a magasabb pontszám elérése miatt, ezért ezekenek a lehetőségeknek a taglalása miatt hosszabb a szabály. Viszont tökéletesen egyértelmű és könnyen követhető.

Játékidő: 30-45 perc, a játékosok gondolkodási idejétől is függ

Kinek ajánlanánk? Tiniknek, felnőtteknek, pároknak (ketten is játszható és élvezetes ). Egyedül játszva is nagyon jó játék.

Milyen hasonló játékot tudnánk mondani?: Sagrada, Azul, Azul Királyi pavilon

Vélemények

5.00
(1 értékelés)
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Nagyon szép grafikájú gondolkodós, logikai társasjáték. Sok mindenre oda kell figyelni, összetett. Az első játéknál picit el voltam veszve, de a végére belejöttem. Több játék után már jobban bevésődik, hogy mikre kell odafigyelni. De mindent egybevetve nagyon szuper, rég játszottam ilyen jó játékkal.
2021. 04. 21.

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu