Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

4.690 Ft

Bohnanza babszüret kártyajáték 2021-es új kiadás

4.690 Ft
Legfontosabb jellemzők

A Bohnanza-ban minden a babtermesztésről és a kereskedelemről szól. A célod a lehető legjövedelmezőbben eladni a babot. Minél több bab van a szántóföldeden egyfajtából, annál több tallért kapsz érte.

10-99 éveseknek, 3-5 játékos

Szállítási információk

Elérhetőség: Saját raktárról, azonnal
Várható szállítási idő: 2023. december 04.
Cikkszám: 742408
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: Nem értékelt Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 990 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1190 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Bohnanza babszüret kártyajáték

A játékosok a földjeiken babot termelnek, és a megtermelt babot igyekeznek minél nagyobb haszonnal eladni. Minél több babot termel egyfajta babból a játékos egy földjén, annál nagyobb haszonra tehet szert az eladásnál. Sajnos azonban a játékosok igen sokszor arra kényszerülnek, hogy idejekorán learassák, és alacsonyabb áron eladják a termést. Ilyen esetben az is előfordul, hogy a játékos nyereség nélkül adja el a termést. A játékosok célja, hogy minél több tallérhoz jussanak a kereskedés folyamán.

A babkártyák
A játékban nyolc különböző fajta babkártya van, eltérő mennyiségben. A babkártyákon, fajtánként fel van tüntetve, hogy hány darab van belőle a játékban.
A babkártyák alsó részén lévő számok (babértékmérő ) megmutatják, hogy hány tallért kap a játékos a bab eladásakor. A babérték azt mutatja meg, hogy hány darab, ahhoz a fajtához tartozó babot kell a játékosnak eladnia azért, hogy egy, kettő, három… tallért kapjon.

A tallérok
Amikor a játékos eladja termését, tallérokat kap érte úgy, hogy megfordítja a babkártyát. A tallér a babkártya hátoldalán van. Egy babkártya egy tallért jelent.
A játékosok az előttük lévő üres helyet használják az asztalon. Ez a hely jelöli a játékosok első két babföldjét, amit a játék megkezdésekor birtokolnak. 
A játékos egy babföldre az azonos fajtához tartozó babkártyákból, tetszés szerinti mennyiségűt sorakoztathat fel.

A játék menete
A játékosok választanak egy osztó játékost, aki a babföld kártyákat félreteszi, a babkártyákat pedig alaposan megkeveri, majd minden játékosnak 5 lapot ad a kezébe.
Figyelem! A játékosok a kézbe kapott lapok sorrendjén nem változtathatnak, a lapokat nem válogathatják egymás mellé fajtánként, ahogy ez más kártyajátékokban engedélyezett. Ez azt jelenti, hogy a játékosoknak a lapokat úgy kell a kezükben tartani, ahogy azt az osztó játékos kiosztotta. Az új lapokat minden esetben a régiek mellé kell illeszteni.
Az osztó játékos a maradék lapokból egy lefordított (tallér oldalával felfelé) paklit (húzó-paklit ) képez az asztalon. A játékot az osztó játékos baloldali szomszédja kezdi.
Az éppen soron lévő játékos lépése a következő négy szakaszból áll:
1 szakasz: babkártya kijátszása
Az éppen soron lévő játékosnak ki kell játszania az első lapot a kezébôl. Ez az a lap, amit elsőként kapott az osztó játékostól. A játékos ezzel a lappal egy új babföldön kezdheti meg a termelést, vagy ha már van olyan fajta babja, akkor a már ott lévő termést gazdagíthatja.
A játékos kijátszhat egy második lapot is, amit szintén valamelyik babföldjére helyezhet. Ha a játékosnak nincs lap a kezében, kihagyja ezt a játékszakaszt.
Ha a játékosnak olyan babkártyát kell kijátszania, amit nem termel egyik babföldjén sem, akkor az egyik babföldjéről be kell takarítania a termést és el kell adnia. 
2 szakasz: kereskedés és ajándékozás
A játékos húz két lapot a húzó-pakliból és felfordítva leteszi a két lapot az asztalra.
Ezek után a játékos dönthet, hogy egyik, vagy mindkét lapot megtartja, vagy odaajándékozza egyik, játékostársának.
Abban az esetben, ha a játékos egyik, vagy mindkét lapot megtartja, akkor azt maga elé kell tennie, de jól láthatóan elkülönítve babföldjeitől.
Fontos alapszabály! 
Mindig csak az éppen soron lévô játékos kezdeményezhet kereskedést. A játékos a két felfordított lapon kívül felajánlhat kereskedésre egyet a kezében tartott lapjai közül is. Ebben az esetben nem kell betartania a kézben tartott lapok sorrendjét. 
A játékostársak csak a kézben tartott lapjaikkal kereskedhetnek. Több babkártyát is ajánlhatnak, vagy kérhetnek egyért cserébe.
Miután a felfordított két lap gazdára talál, a játékosok továbbra is kereskedhetnek az éppen soron lévő játékossal.
Fontos továbbá:
A játékosok az elcserélt lapokat jól láthatóan elkülönítve a babföldjük mellé teszik az asztalon. Ezeket a lapokat a játékosok nem vehetik kezükbe, és nem kereskedhetnek vele tovább. A játékosok a kereskedés során sem változtathatnak a kézben tartott lapjaik sorrendjén. A kereskedésre felkínált lapot a játékosok addig nem vehetik ki a kezeikből, míg a kereskedést szóban le nem folytatták egymás közt.

Ajándékozás
A játékosok a kereskedés alatt ajándékozhatnak is egymásnak babkártyát. Az éppen soron lévő játékos tetszése szerint ajándékozhat játékostársainak a két általa felfordított lapból, vagy a kezében tartott lapokból. A játékostársaknak nem kötelező elfogadniuk az ajándékba felkínált lapot.
Abban az esetben, ha az éppen soron lévő játékos a két felfordított lap valamelyikét, vagy mindkettőt nem tudta játékostársainak sem eladni, sem elajándékozni, azt(okat) a játék következő szakaszában a babföldjére kell tennie, learatva egy már meglévő babtermését. A kereskedés és ajándékozás szakasz akkor ér véget, amikor már egy játékos sem akar lapot cserélni, vagy elajándékozni.

3. szakasz: babtermelés
Minden játékos elhelyezi babföldjén a megszerzett lapokat. A játékosok tetszés szerinti sorrendben helyezhetik babföldjeikre a megszerzett lapokat. A játékos két lap elhelyezése közt le is arathatja az egyes babfajta termését. 
A játékosnak arra is lehetősége van, hogy egy olyan babfajtából tartson meg egy lapot, amelyik még nincs egyik babföldjén sem. Ebben az esetben a játékosnak a két babföldje közül az egyiket le kell aratnia.

4. szakasz új babkártya húzás
Az éppen soron lévő játékos egymás után három lapot húz a húzó-pakliból. A játékos a felhúzott lapokat egymás után a kezében tartott lapok mögé illeszti. A játékosnak a lapokat olyan sorrendbe kell a kézben tartott lapok mögé illesztenie, ahogyan felhúzta. Amikor elfogynak a lapok a húzó-pakliból, az osztó játékos a játékosok által lerakott lapokat újrakeveri és egy új felhúzó-paklit képez belőlük. 

Babtermés learatása és eladás
Akkor, amikor egy játékos egyik babföldjének termését le akarja aratni, minden babkártyáját el kell adnia arról a babföldről. A játékos megszámolja a babföldjén lévő babkártyákat. A játékos megkapja a babkártyák darabszámának megfelelően a babkártyán látható mennyiségű tallért. A játékos a talléros oldalára fordít annyi babkártyát, amennyi tallér a babkártyái után jár neki, és ezeket a lapokat elkülönítve maga mellett gyűjti. A játékos a maradék (nem talléros oldalára fordított) babkártyáit babos oldalukkal felfelé a lerakó-pakliba teszi. Akkor, ha egy játékosnak le kell aratnia a babtermését, ki kell választania babföldjei közül azt, amelyiken ezt megteszi. A játékos nem arathat le olyan babföldről babtermést, amin csak 1 babkártya van.
Kivéve abban az esetben, ha a játékos mindkét babföldjén csak egy-egy babkártya van. Az is előfordulhat, hogy a játékos nem kap tallért babkártyái eladásakor.
A TOVÁBBI AKCIÓK A JÁTÉKBAN
A játék folyamán az éppen nem soron lévő játékosoknak is lehetőségük van termésük learatására és eladására. A játékban minden játékosnak lehetősége van egyszer 3. babföld-kártya vásárlására. A játékos akkor is megveheti a 3. babföld-kártyát, ha éppen nem ő van a soron. Ennek a lapnak az ára 3 tallér. Amikor a játékos kifizeti a 3. babföld-kártya árát, tallérkártyái közül 3-at visszafordít a babos oldalára, és a lerakó-paklira teszi azokat. Annak a játékosnak, aki megveszi a 3. babföld-kártyát, a játék végéig 3 babföld áll a rendelkezésére a kettő helyett. Ezt a 3. babföldkártyát a játékos felfordítva a két meglévő babföldje mellé teszi.

A játék vége
Akkor, amikor a játékosok a játék folyamán a kereskedés és ajándékozás szakaszban harmadszor használják fel a felhúzó-pakli összes lapját, a kereskedés és ajándékozás szakaszt, valamint a babtermelés szakaszt a játékosok még befejezhetik. Abban az esetben, ha az új babkártya húzása szakaszban harmadszor fogy el a felhúzó-pakli összes lapja, a játék véget ér. A játékosok még learathatják és eladhatják babföldjeik termését. A játékosok kezeiben maradt lapok nem számíthatóak bele a termelésbe!
A játékot az a játékos nyeri, akinek a legtöbb tallérja gyűlt össze.
 

Doboz tartalma:

  • 110 babkártya
  • 5 babföld
  • 1 játékszabály

A Bohnanza kártyajáték játékszabályát megtalálod a "Letölthető játékszabály" fül alatt! 

Doboz mérete: 12 x 9,5 x 3 cm

Ajánlott: 10-99 éveseknek
Játékosok száma: 3-5 fő 
Játékidő:  45 perc 
A játék nehézségi szintje a BGG szerint: 1.68/5 ( aránylag egyszerű )
 

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet: 
Társasjátékok gyerekeknek
C
saládi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
játékok 8-12 éveseknek
Családi kártyajátékok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!

Letölthető játékszabály

Árukereső.hu Árukereső.hu