Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Bla Bla Bla társasjáték teszt

Vidám szórakozás az egész családnak

Bla Bla Bla társasjáték

Ha egy kellemes, meghitt családi délutánt szeretnénk eltölteni sok nevetéssel, akkor érdemes kézbe venni a Djeco Bla Bla Bla társasjátékát.

A játékot 8 éves kortól ajánlják, de szívesen és gyorsan beletanulnak a kisebbek is. Az élmény, amit nyújt, a felnőttek számára is felejthetetlen.  A játék elsősorban a beszédkészséget, a szöveg- és mesealkotást, a szókincset, a kommunikációt és a logikai gondolkodást fejleszti, de olyan feladathelyzeteket teremt, amelyekben kiteljesedhet a gyermek képzelőereje, fantáziája is.

Többféle módon állapodhatunk meg a szabályokban, vagy időre játszhatjuk, vagy a gyűjthető pontok számát határozzuk meg. Szükség van egy játékbíróra is, aki az első körben a legidősebb játékos, majd körönként változik.  240 kártyalap áll a rendelkezésünkre, amelyek változatos képeket tartalmaznak. Minden körben 5 lapra van szükségünk, amelyeket a játékosok közt osztunk szét. A játék során a dobókockával dobunk, s a kockán lévő ábra dönti el, mi lesz a feladatunk. Ez lehet mesealkotás, kártyák közti logikai kapcsolat megkeresése, összefüggések feltárása, vagy a saját személyiségünkhöz leginkább illő, ránk jellemző kép megtalálása. Ehhez mindig a kezünkben lévő kártyán szereplő ábrák vannak a segítségünkre. Például egy állatidomárból, medvéből és majomból álló kártyasorozatról már egészen ügyes kis történet alakítható ki. Természetesen a véletlenszerű választások nehezíthetik a feladványokat, s bizony előfordul, hogy egyáltalán nem könnyű megtalálni az összefüggéseket a képek között.

Mindezek a feladatok számtalan lehetőséget kínálnak vicces, szokatlan és kreatív történetek megalkotására, és ebben már a legkisebbek fantáziája, leleményessége is határtalan.

Miközben érdekes, és mókás meséket szövünk helikopterekről, boszorkányokról, tündérekről, állatokról, játszva kínálunk lehetőséget gyermekünk számára, hogy fejlődjön szókincse, gondolkodása, logikája. A kártyák közti asszociációk megkeresése néha egészen különleges kreativitást kíván, és kifejezetten szórakoztató eredmények születhetnek.

Ez a játék nem csak sok vidám, s önfeledt pillanatot jelenthet a család számára, hanem segítséget ad a gyermekeknek, hogy képesek legyenek kifejezni gondolataikat, megvalósítani ötleteiket, feltalálják magukat különböző kommunikációs helyzetekben, s közben szociális készségeik is kialakuljanak, fejlődjenek.

Szívesen ajánlom mindazoknak, akik élvezni szeretnék a közös játék örömét, s pótolhatatlan élményét.

Tóthné Czapáry Katalin fejlesztőpedagógus www.torpetanoda.hu a www.okosjatek.hu játék webáruház szakértő partnere.

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek