Termékek Menü

Bla Bla Bla társasjáték teszt

Vidám szórakozás az egész családnak

Bla Bla Bla társasjáték

Ha egy kellemes, meghitt családi délutánt szeretnénk eltölteni sok nevetéssel, akkor érdemes kézbe venni a Djeco Bla Bla Bla társasjátékát.

A játékot 8 éves kortól ajánlják, de szívesen és gyorsan beletanulnak a kisebbek is. Az élmény, amit nyújt, a felnőttek számára is felejthetetlen.  A játék elsősorban a beszédkészséget, a szöveg- és mesealkotást, a szókincset, a kommunikációt és a logikai gondolkodást fejleszti, de olyan feladathelyzeteket teremt, amelyekben kiteljesedhet a gyermek képzelőereje, fantáziája is.

Többféle módon állapodhatunk meg a szabályokban, vagy időre játszhatjuk, vagy a gyűjthető pontok számát határozzuk meg. Szükség van egy játékbíróra is, aki az első körben a legidősebb játékos, majd körönként változik.  240 kártyalap áll a rendelkezésünkre, amelyek változatos képeket tartalmaznak. Minden körben 5 lapra van szükségünk, amelyeket a játékosok közt osztunk szét. A játék során a dobókockával dobunk, s a kockán lévő ábra dönti el, mi lesz a feladatunk. Ez lehet mesealkotás, kártyák közti logikai kapcsolat megkeresése, összefüggések feltárása, vagy a saját személyiségünkhöz leginkább illő, ránk jellemző kép megtalálása. Ehhez mindig a kezünkben lévő kártyán szereplő ábrák vannak a segítségünkre. Például egy állatidomárból, medvéből és majomból álló kártyasorozatról már egészen ügyes kis történet alakítható ki. Természetesen a véletlenszerű választások nehezíthetik a feladványokat, s bizony előfordul, hogy egyáltalán nem könnyű megtalálni az összefüggéseket a képek között.

Mindezek a feladatok számtalan lehetőséget kínálnak vicces, szokatlan és kreatív történetek megalkotására, és ebben már a legkisebbek fantáziája, leleményessége is határtalan.

Miközben érdekes, és mókás meséket szövünk helikopterekről, boszorkányokról, tündérekről, állatokról, játszva kínálunk lehetőséget gyermekünk számára, hogy fejlődjön szókincse, gondolkodása, logikája. A kártyák közti asszociációk megkeresése néha egészen különleges kreativitást kíván, és kifejezetten szórakoztató eredmények születhetnek.

Ez a játék nem csak sok vidám, s önfeledt pillanatot jelenthet a család számára, hanem segítséget ad a gyermekeknek, hogy képesek legyenek kifejezni gondolataikat, megvalósítani ötleteiket, feltalálják magukat különböző kommunikációs helyzetekben, s közben szociális készségeik is kialakuljanak, fejlődjenek.

Szívesen ajánlom mindazoknak, akik élvezni szeretnék a közös játék örömét, s pótolhatatlan élményét.

Tóthné Czapáry Katalin fejlesztőpedagógus www.torpetanoda.hu a www.okosjatek.hu játék webáruház szakértő partnere.

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel! Lásd Szerzői Jogi Nyilatkozatot!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek