5.990 Ft

Betűkocka társasjáték

5.990 Ft
Legfontosabb jellemzők

Betűkocka társasjáték egy villámgyors, asszociációs szójáték mely az egész család számára izgalmas szórakozást nyújt. 

8 éves kortól, 2-8 játékos

Szállítási információk

Cikkszám: 60335
Gyártó, a gyártó összes játékainak megtekintéséhez kattints a képre:
Átlagos értékelés: Nem értékelt Tovább az értékeléshez
Kedvencekhez: Kívánságlistára teszem
Ingyen szállítás 50e Ft felett
Packeta: 1090 Ft * GLS házhoz szállítás: 1690 Ft, akár másnap * GLS Csomagpont/Automata: 1190 Ft * Foxpost: 1190 Ft
Ingyenes személyes átvétel, akár aznap
Budapesti üzletünkben
Többféle fizetési lehetőség
bankkártyás fizetés * előre utalás * utánvét * Utánvét díja bruttó 450 Ft

Termék jellemzők

Mit kell tudni a játékról?

Betűkocka társasjáték - villámgyors, asszociációs szójáték!

A Tick-tack bumm és a Villámválasz játékok ötvözete ez a csodajó, izgalmas játék, melyet kár otthon hagyni ha utazásról, vagy kirándulásról van is szó.

Kezdjük a szerkezettel. Amit a kezedben tartasz, az egy kocka, természetesen 6 oldallal. Minden oldalában elhelyeztek 4 darab forgatható elemet rajta betűvel. Ezeket a betűket kell kezdőbetűként használni a szójátékban. Miután valaki elhasznált egy betűt, átforgatja azt a kockán, tehát a többi játékos már nem tud azzal a betűvel szót mondani.

A kocka egyik sarkán van egy sárga kis bigyó. Ezt minden alkalommal meg kell húznia annak a játékosnak, akihez került a kocka, merthogy minden szó elhangzása után át kell adni azt a soron következő játékosnak.

Már bemutattuk a kockát, most jöhet egy kis játékszabály.

Rövid leírás
Mondj egy szót, pl.: Majom
Fordítsd meg a kezdőbetűjét: (M)
Húzd meg az időzítőt és add tovább a kockát.
A következő játékosnak 10 másodperce van, hogy mondjon egy kapcsolódó szót, amivel társítható az előző szó pl.: Banán
Ez a játékos is lefordítja a (B) betűt, húzza meg az időzítőt és adja tovább a kockát.

Vajon Tiéd lesz az utolsó szó?

A játék célja
Mondjunk egy szót a kockán még elérhető, nem befordított betűvel, amely társítható az előttünk elhangzott szóval. Az utolsó játékos, aki helyes szót mondott az adott körben, egy pontot kap. Az nyeri a játékot, aki először összegyűjt 3 pontot.

Felkészülés
Helyezze be a kockába az elemeket az útmutató szerint 
A játék működéséhez 2 db AAA ceruzaelem szükséges, melyet a csomagolás nem tartalmaz.
Győződjön meg róla, hogy minden betű ki van fordítva.

Hogyan játsszunk?
Az a játékos kezd, akinek a neve legelöl van az ABC-ben, majd az óramutató járásával megegyező irányban haladjunk tovább. Húzza meg a sárga kart, majd kezdjük el a kört, mondjon a kezdő játékos egy szót pl.: KUTYA és fordítsa meg azt a betűt, amelyikkel kezdődik a szó, jelen esetben a K betűt. Majd húzzuk meg a sárga időzítőt, hogy újra elinduljon a 10 másodperces visszaszámolás, és azonnal adjuk tovább a következő játékosnak. 
Minden játékosnak 10 másodperce van, hogy az előtte elhangzott szóhoz kapcsolódóan mondjon egy következő szót, olyan kezdőbetűvel, ami még szabad. a következő játékos azt mondja pl.: CSONT.
A dupla betűk kezdőbetűje számít, tehát a Cs kezdőbetű esetén a C betűt kell megfordítani, ugyan így az SZ-nél az S betűt, ZS-nél a Z betűt stb...
Ezért a második játékos, aki a Csont szót mondta lefordítja a C betűt, meghúzza a kart, és tovább adja a következő játékosnak a kockát. 
A harmadik játékos azt mondja ÁS.
A hosszú és rövid magánhangzókat egynek tekintjük, tehát az A-Á, E-É, I-Í, O-Ó, Ö-Ő, Ü-Ű, hosszú magánhangzó esetén is a rövidet fordítsuk meg. Így lefordítja az A betűt, és meghúzza a kart, majd tovább adja a kockát.

Kiesés a játékból
A játékos kiesik, ha a következők valamelyike történik:
lejár a 10 másodperc és nem tudott szót mondani.
Olyan szót mondott a játékos, amely nem kapcsolódott az előtte elhangzott szóhoz.

Ha kiesik egy játékos, a helytelen szó betűjét vissza kell fordítani. A következő játékos húzza ki az időzítőt és keressen az utoljára elhangzott helyes szóra asszociáló szót. Folytassuk a játékot addig, amíg már csak egy játékos marad bent. 

Ráadás
Ha már az összes betűt megfordítottátok és több mint egy játékos maradt bent, akkor a játékosok tovább folytathatják a játékot, forgassák vissza az összes betűt. Ugyan azokat a szavakat nem lehet mondani, amik már elhangzottak ebben a körben. Ha ez megtörténik a játékos kiesik.

Nyerés
Az utolsó játékos, aki helyes szót mondott az adott körben, egy pontot kap. Az nyeri a játékot, aki először gyűjt össze 3 pontot. Ha hosszabb játékot szeretnénk, akkor gyűjthetünk, 4 vagy 5, vagy több pontot.

A játékot két féle változatban játszhatjuk:

  1. a fent leírtak szerint
  2. a fent leírtak szerint, de csak az adott kategóriában lehet csak kapcsolódó szavakat mondani pl.: fürdőszobában található dolgok

Fürdőkád-(F) ->  Szappan-(S) ->  Törülköző-(T) -> Dezodor-(D) -> stb...

Kiváló parti játék családoknak, baráti társaságoknak egyaránt.

Doboz mérete: 21x 21x 8 cm
Játék mérete: 8x 8x 8 cm

Ajánlott életkor: 8+ 
Játékosok száma: 2-8 fő
Játékidő: kb 30 perc
A játékszabály nagyon egyszerű, pár perc alatt értelmezhető.

Nem találtad meg amit keresel? Vagy körülnéznél hasonló termékek között? Kattints arra ami érdekes lehet:
Társasjátékok gyerekeknek
Családi társasjátékok
Party, buli társasjátékok
Fejlesztő játékok kisiskolásoknak
Vicces játékok
Úti,utazó játékok
játékok 8-12 éveseknek

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét !
Oszd meg másokkal tapasztalataidat, véleményedet!
Termék címkék:
beszéd fejlesztő játék beszédfejlesztő betű kocka betűkocka fejleszto jatekok fejlesztő játékok gyerekeknek fejlesztőjátékok felnőtt társasjáték felnőtt társasjátékok felnőtteknek társasjáték gyerek játékok gyerek társasjáték gyerek társasjáték ajánló gyerekjátékok játék webáruház játékbolt játékok gyerekeknek játékok utazáshoz jó társasjáték kedvenc társasjáték képességfejlesztő játékok gyerek készségfejlesztő játékok gyereke kommunikációs játék kommunikációs társasjáték kreatív játék gyerekeknek kreatív játék webáruház kreatív játékbolt Budapest kreatív játékok webáruház kreatív játékok webáruháza kreatív társasjáték kreatív társasjáték felnőtteknek kreatív társasjátékok legjobb gyerek társasjáték legjobb gyerek társasjátékok legjobb társasjáték legjobb társasjáték gyerekeknek legjobb társasjátékok legjobb társasjátékok gyerekekne legkedveltebb társasjátékok legkeresettebb társasjátékok parti játék partijáték party játék partyjáték szuper társasjáték szuper társasjátékok társas játék társasjáték társasjáték bolt társasjáték bolt budapest társasjáték Budapest társasjáték családnak társasjáték felnőtteknek társasjáték játékok társasjáték rendelés társasjáték vásárlás társasjáték vélemények társasjáték webáruház társasjáték webshop társasjátékok Társasjátékok 8 év felett társasjátékok webáruház tic tac bumm tic-tac bumm tick-tack bumm Tick-Tack Bumm junior tik tak bum tik tak bumm tik-tak bumm tikk takk bumm utazó utazó játék utazós játék utazós játékok úti játék vicces játék vicces társasjáték vicces társasjátékok
Árukereső.hu Árukereső.hu