Betű- és szójáték

Szókirakó társasjátékok, betűjátékok. A szójájék jó játék! Szókincsfejlesztés játékosan. Scrabble társasjáték és egyéb szókirakó játékok mellett kommunikációs játékokat, beszélgetős játékokat és beszédfejlesztő társas játékokat is találsz itt:

Rendezés:

A napjainkban kapható szójátékok nemcsak a klasszikus szókirakót jelentik, hiszen azt főképp nagyanyáink szeretik játszani a délutáni tea közben, mert valljuk be, közben jól meglehet tárgyalni, hogy mit csinált a szomszéd a muskátlijaival az erkélyen. Így a most elérhető szójátékok már inkább mesélős, mondókás, kirakós és dobókockás játékok, hiszen arra találták ki őket a tervezők, hogy segítsék növelni a gyerekek szókincsét, könnyebben ki tudják fejezni magukat különféle szituációkban, illetve fejlesszék a fantáziájukat is, hiszen az esetek többségében a játék menetét a mesélő határozza meg. Így a sokak számára akár unalmas szókirakók helyett érdemes lehet inkább érdekes és lebilincselő szójátékokat választani a csöppségeknek, melyekkel nem fognak unatkozni, sőt inkább azt fogják várni, hogy mikor játszhatnak újra a varázslatos szójátékokkal. Kaphatóak már sztorikockás, titkos ügynökös, képes fedőneves, ki kicsoda, ország-város típusú játék, illetve még rengeteg beszélőkészséget és olvasás tanulást segítő szójáték is.

Ezek témája és kialakítása is mind eltérő, így könnyedén ki lehet választani azt a típust, melyben szabadjára engedhetik a kicsik a fantáziájukat, s játszva megtanulhatják az újabb szavakat és kifejezéseket. Az egyik legkedveltebb ilyen szójáték a titkos ügynökös és a Dixit, hiszen mindkettő rendkívül érdekes és vicces is, hiszen folyamatosan találgatni kell, hogy mi lehet a megoldás. Ez egyaránt igényel logikus és racionális gondolkodást is, mely nagyban segíti a gyerekek mindennapjait az iskolai tanórákon is. Így ha szeretnél egy kis extra tanulást vinni gyermeked játékos óráiba, próbáld ki valamelyik szójátékunk egyikét, és hagyd, hogy csemetéd játékos tanulás segítségével legyen jobb az iskolában az olvasás vagy az írás órán. S persze a megszerzett tudást később is tudják hasznosítani a gyerekek, mint például amikor fogalmazást kell írni majd irodalom órán, hiszen a szókincs fejlesztésével és az új kifejezések megtanulásával könnyebben tudják majd kacifántosabbra fogalmazni a gyerkőcök a mondatokat akár egy verselemzés során is.

Árukereső.hu Árukereső.hu