Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

Hoppers junior békás szoliter logikai játék gyerekeknek

Hoppers junior Thinkfun, békás szoliter játék

A minap Eszter lányommal egy nagyon kis aranyos logikai játékot próbálhattunk ki.

Mikor először megláttuk a dobozon a kedves brekiket, már mosolyogtunk: ez biztosan jó játék lesz! Nem is csalatkoztunk benne, az elvárásaiknak megfelelően kellemesen és roppant szórakoztatóan eltöltöttünk vele majdnem két egész órát.

Ez nem semmi, főleg azért, mert a 4 éves Eszterünk figyelmét manapság igencsak nehéz lekötni hosszabb időre. Mindenesetre a játék beszippantotta, akár egy varázstölcsér, és elvarázsoltan bámulta már azt is, amikor elővettem a játékhoz való kellékeket.

A dobozból egy játéktábla, azaz a tó, valamint pár mókás kis zöld breki került elő. Hirtelen vagy talán véletlenül, de felbukkant egy piros béka is :"-Ajaj! Apa, ezzel meg mi történt? "-hallottam Esztit, miközben egy feladványfüzet is a kezembe akadt.

Mondanom sem kell, rögtön a táblára kezdte pakolni az összes figurát a saját elképzelése szerint addig, amíg én a szabályokkal voltam elfoglalva jó szokásomhoz híven. "-Semmi gond vele! Ő az elvarázsolt herceg!" -válaszoltam a pár másodperccel előbb feltett kérdésre. Csillogott a szeme, tudtam, hogy így érdekesebb lesz a játék. Aztán elkezdtük a végeláthatatlan ugrálást a tóban a herceggel levélről levélre, hogy a  zöld békák is elnyerjék méltó jutalmukat, ami nem más az elején,  minthogy  ha a herceg átugorja őket, akkor lekerülhetnek a tábláról.  Egy a lényeg!  A piros "elvarázsolt herceg" maradjon mindig utoljára a tóban, hisz ez az Ő királysága.  

Egyébként ennél azért kicsit bonyolultabb a játék, a feladványfüzet egyre erősödő feladatok elé állít minket.  Így nem csak a négyévesek, de akár a nyolcévesek is bőven találhatnak benne kihívást, pláne akkor, amikor már nemcsak a piros elvarázsolt herceggel kell ugrálni, hanem a többi zöld békának is közre kell működnie, hogy a herceg maradjon utoljára a tóban, azaz a táblán.

Remek kis játék, csak ajánlani tudjuk!  -  Anyóca Babóca

Ezen cikket kérnénk kizárólag a forrás megjelölésével (www.okosjatek.hu) használják fel!

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek