Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

​A készségfejlesztő játékok szerepe és főbb típusai

Éppúgy, mint az állatvilágban, a gyerekek életében is fontos szerepe van a játéknak. Ez nem csak a szórakozást szolgálja, hanem segít a különböző készségek, képességek kialakulásában és fejlesztésében.

Ezt már rengeteg tanulmány is igazolta, hogy a készségfejlesztő játékoknak nagy szerepük van a személyiség fejlődésében is, mint ahogy azt is, hogy nem mindegy milyen játékokkal töltik az idejüket a gyerkőcök. Ha betérsz egy játéküzletbe, gyakran találhatod magad szemben puskák, pisztolyok és egyéb fegyverek teljes arzenáljával. Ezek azonban többnyire agresszív viselkedést váltanak ki a gyerekekből. Nagyon oda kell figyelni tehát arra, hogy milyen játékkal leped meg csemetédet. A webáruházunkban található készségfejlesztő játékok kategorizálva vannak, aszerint, hogy milyen képesség kialakulását segítik elő. Vannak olyan készségfejlesztő játékok, amelyeket már egészen kicsi gyerekeknek is adhatsz, hiszen nem tartalmaznak apró elemeket, amelyeket könnyen lenyelhetnének, viszont igen jó hatással van a szem-kéz koordináció fejlesztésére, valamint az úgynevezett nagymozgások és az egyensúly fejlesztésére is. Később már lehet próbálkozni a finommotorikus mozgások gyakorlásával is. Ahogy a gyerek cseperedik, úgy lesz szüksége újabb és újabb készségek kialakítására, és ezeket a készségfejlesztő játékok segítségével szórakozva teheti meg. Az áruházunk termékei között az egészen pici babáknak szánt játékoktól az iskoláskorú gyerekeknek való logikai és memóriafejlesztő játékokig mindent megtalálsz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek