Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

A társasjátékok szerepvállalása a gyermekek fejlődésében

A különböző kellékek konkrét korhatárral vannak ellátva, direkt azért, hogy precízen meg tud határozni, melyek azok a kiegészítők amelyek épp ideálisak a számotokra. A gyermekek, amikor játszanak nem csak az adott tárgyakkal ismerkednek meg közelebbről, de kontaktusba kerülnek környezetükkel, a világukban zajló eseményekkel, és természetesen a közösségi élettel. Utóbbi fajsúlyos része az egésznek, melynek te is a főszereplője lehetsz.

A társasjátékok ugyanis arra hivatottak, hogy családi élményt, közös felejthetetlen pillanatokat, mementóvá váló együtt töltött délutánokat ajándékozzanak nektek. Az érzelmi fejlődés lényegesen jelentősebb akkor, amikor a gyermekek, hozzájuk közel álló személy, vagy személyek társaságában élhetik ki játékos kedvüket. Ráadásul a mai társasjátékok már olyan sokoldalúan nyújtanak kikapcsolódást, megközelítve a gyermekek ingerküszöbét, hogy valószínűleg a számodra is élvezetessé válik, a játékkal töltött idő.

A modern világ szülötteit nehéz lekötni, épp azért, mivel a televízióból feléjük áradó ingergazdag, színes, túlságosan aktív képanyagokat szinte lehetetlen felülmúlni. Ám a társasjátékok ereje még mindig abban rejlik, hogy nem csak szórakoztatja, hanem csendben tanítja is a gyermekeket úgy, hogy ők közben ebből csak annyit érzékelnek, hogy értékes órákat tölthetnek együtt családjukkal, barátaikkal, mindenféle tévé csatorna, és tabletes mese nélkül.