Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

A csapatépítő játékok pozitív hatásairól

Az egészben az a legszebb, hogy míg ezeket tankönyvekből soha nem lenne képes igazán a magáévá tenni, már csak a tanulás, nem mindig vonzó ténye miatt sem, addig a gyakorlatban, a játék örömében elmerülve, észre sem veszi, hogy mi történik vele. Az izgalom, a csapatmunka igazán komplex szabadidős tevékenységgé teszi ezeket az alternatívákat.

Úgy foglalhatsz le egy seregnyi gyereket, hogy még csak fegyelmezésre sem lesz szükséged. Persze családilag is belevághattok a felfedezésbe: nincs is jobb egy társassal töltött vasárnap délutánnál. A közösen meg- és átélt élmények pedig tovább növelik a játék értékét. A kooperáció elsajátítása prioritást élvező feladat. A nagybetűs életben milliónyi helyzetben szükséges az együttműködés, és a pozitív erejű kommunikáció. A kifejezés milyensége, vagy éppen a teammunka jellemvonásai rengeteget nyomnak a latba. Olykor munkahelyek, hivatások függnek egy-egy készségtől. Nyilván ez gyermeked számára nem érdekes perpillanat, de az nem baj, ha te már most a jövőjére gondolsz.

A csapatépítő játékok a legjobb befektetések. Azzal tehát, ha együttműködésre, odafigyelésre, és csapatos gondolkodásra tanítod lurkódat csak támogatod abban, hogy a későbbiekben meg tudja állni a helyét. Már az iskolában is lényeges, hogy ki-milyen pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, és hogy ki-mennyire képes csapatban, egységben gondolkodni úgy, hogy közben megőrzi szuverenitását. Ezek az alternatívák a játék függönyén keresztül láttatják, és tanítják a fent emlegetett talentumokat.