Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

20 tuti tipp karácsonyi ajándék kicsiknek, ovisoknak és nagyobbaknak, tiniknek

Ezen a 20-as tipplistán biztosan minden gyerek számára megtalálod a tökéletes ajándékot karácsonyra! Válogass a különböző készségfejlesztő és társasjátékok közül. Találsz itt játékot lányoknak, fiúknak, és minden játék mellett látható az ajánlott életkor is.

1.Gyümölcsöskert társasjáték 3 éves kortól

Nyerjünk együtt, szedjük le a gyümölcsöket a holló előtt. A gyümölcsöskertben a fák telis-tele vannak gyümölcsökkel. Az alma, körte, cseresznye, szilva már mind megérett, le kell szedni, mielőtt a holló érne oda. A holló akkor tud győzni, ha összeáll a képe a játéktábla közepén.

3 éves kisfiam kedvenc társasjátéka lett a Gyümölcsöskert társasjáték. Imádja gyűjtögetni a kosarába a gyümölcsöket, szinte minden nap elő kell venni játszani. Szép és igényes társasjáték, csak ajánlani tudom.”

2.Mókusos csipeszes ügyességi társasjáték gyerekeknek 3 éves kortól

Díjnyertes, gyönyörű, kedves és élvezetes társasjáték a kézügyesség fejlesztésére, színek megkülönböztetéséhez, megismeréséhez... Óvodás gyerekek kedvenc társasjátéka, miközben "észrevétlenül" fejleszti a finommotorikus képességeket, kézügyességet.

„Óvodáskorúaknak kedves, mókás társasjáték. A mókuscsipesz különösen élvezetessé teszi, és még segíti is a finommotorikus képességeket.”

3.       Záras készségfejlesztő gyerekjáték, "matatófal" 3 éves kortól

 

Zárak, zárak és zárak! Melyik fiú ne lenne oda ezért a szuper játékért? Nyisd és zárd a 6 féle zárat, vigyázat, mert ezután a gyerekek számára nincs lehetetlen!

„De jó, hogy rátaláltam erre a ritkaságra! Férjemmel gondolkodtunk rajta, hogy készítünk egy ilyet. De jól döntöttünk, hogy megvesszük inkább ezt a gyönyörű játékot!”

4. Bogyó és Babóca Grabolo 4 éves kortól

Felhőtlen szórakozás a gyerekeknek és az egész családnak!

Dobj a két kockával, jegyezd meg a szín- és mesehős kombinációt, keresd meg a képet az asztalra leszórt kupacban, és villámgyorsan csapj le a kiszemelt kártyára.

Egy igazán pörgős játék, melyben jó megfigyelőképességre, koncentrációra és gyors reflexre lesz szükség, ha nyerni akarsz!

Bogyó és Babóca karaktereivel illusztrált társasjáték, vízhatlan kivitelben, hogy bárhová magaddal vihesd.

5. Speed Colors társasjáték 5 éves kortól

Jegyezd meg és színezd ki Te elsőként! A villámgyors memória és színezés izgalmas társasjátéka!

Ki lesz a legügyesebb és leggyorsabb színező? Kezdődjön az izgalmas memória-színezés a Speed Colors társasjátékkal!
Jegyezd meg a kártya színes oldalán lévő kép színeit, fordíts meg a kártyát a fekete-fehér oldalával felfelé és színezd ki, amilyen gyorsan csak tudod!

6. Hello Dino társasjáték

Memóriajáték tündéri dinoszaurusz kölykökkel és három dimenziós tojásokkal. 

Nahát, micsoda kavarodás van a dinoszauruszfészekben! A dinoszaurusz kölykök mindig másik tojásba bújnak és ez bizony nagy összevisszasághoz vezet. Csak úgy tehettek rendet, a fészekben, ha helyükre teszitek a dinoszaurusz kölyköket, ehhez azonban nagyon kell figyelnetek! A játékosok célja, hogy a nagy dinoszaurusz fészekben ügyesen helyezzék át a dinoszaurusz tojásokat, azért, hogy elsőként szerezzék meg az összes különböző színű dinólapkát. Az nyer akinek ez a leghamarabb sikerül.

7. Rókanyomon társasjáték

Együtt nyomoz az egész család, vagy a gyerektársaság! Díjnyertes társasjáték, melyben nem egymás ellen játszunk, hanem egymást segítve nyerhetünk!

Valamelyik ravasz róka elvitte nagyi rétesét, és a ti dolgotok megtalálni! A megoldáshoz először is nyomokat kell keresnetek: viselt kalapot az elkövető, 
és vajon volt nála zsebóra? Siessetek, nehogy a gazfickó meglógjon!

8. Design and Drill kreatív játék 3 éves kortól

Válassz egyet a  20 mintakártya közül, majd az elektromos csavarhúzó segítségével alkosd meg a képet.. 3 db AA elemmel működik (nem tartalmazza).
A kép alkotásához az elektromos csavarhúzó mellett kézi csavarhúzót is használhatsz. Ez utóbbi még jobban fejleszti a gyermek kézügyességét. 

A játék 120 nagyméretű csavart tartalmaz, melyek segítségével saját elképzelésedet is megalkodhatod. A motoros csavarhúzó előre és visszafele is csavar és igazi hangokat ad működés közben. 

9. Max a macska társasjáték 4 éves kortól

Juttassuk be együtt a kis állatokat a lakhelyükre a cica előtt...

Egy madár, egy egér és egy mókus igyekszik a lakhelyére egy fán. Igen ám, de Max, a kandúr éhes és el akarja kapni őket. A játékosok együtt vigyáznak a kis élőlényekre.
Mindegyikőjük el tud menekülni a saját kis “egérútján”, de Max is ismeri ezeket. Még szerencse, hogy el tudjuk csábítani egy kis finom csemegével!

10. Mágneses asztali foci - LEGLER 5 éves kortól

A játékosok a mágneses fa figurák mozgatásával juttatják a labdát az ellenfél kapujába. A kapu mögött háló van, amely megakadályozza, hogy a labda elguruljon.
A plexi lap pedig megakadályozza, hogy a "játékosok" a labdát kirúgják a pályáról.

11. Gravity Maze ThinkFun golyópálya építő logikai játék 8 éves kortól

Építs golyópályát úgy, hogy a golyó végig guruljon a pályán. A színes, átlátszó tornyokat olyan módon kell felépíteni a játéktérben, hogy a fém kis golyó könnyedén eljusson a céltoronyig. Nehezebb, mint gondolnád! A játék 60 féle nehezedő feladványkártyát tartalmaz.

"Tökéletes ajándék lett karácsonyra. A fiúk egymás után oldották meg a feladatokat keresve az újabb kihívásokat. Lelkesen, egyedül, de néha támogatva a másikat a cél elérésében. A sikerben pedig megosztoztak, egymás után gurították le a golyókat. Csak ajánlani tudom mindenkinek.”

12. Kutyavilág társasjáték 6 éves kortól

A Kutyavilág társasjátékban megismerkedhetsz a kutyák életével. Célod, hogy három csontot elvigyél a búvóhelyedre. Kalandod során, ételt kell keresned, melyet akár a kukák felborításával is szerezhetsz vagy az éttermeknél kaphatsz. Megjelölhetsz villanyoszlopokat, ha a szükség úgy hozza, újságot kell kihordanod a kijelölt állomásokra. Mindig légy résen a sintér és más kutyák megnehezíthetik a dolgod. 

13. Azul társasjáték 8 éves kortól

Az Azul-ban nincs más dolgotok, mint okosan és időben kiválasztani azokat a csempéket a gyárak kínálatából, amelyekből a legértékesebb helyekre tudsz tartalékolni készletet, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefal sorait és oszlopait.

Ehhez nem csak a saját készülő munkátokat, de a többiekét is figyelned kell! Egy rossz választásnak akár az is lehet a vége, hogy egy akkora csempekészlet jut neked, amelyet nem tudsz beépíteni, így a nyakadon maradó darabok miatt komoly veszteségek érhetnek.

14.  Santorini társasjáték 8 éves kortól

Építsd fel a legszebb görög város, Santorini jellegzetes kupolás házait! 

A Santorini komoly stratégiai mélységeket is rejtő, mégis szórakoztató családi társasjáték, szabályai olyan egyszerűek, hogy már egy általános iskolás is könnyen megérti őket, de mégis elég stratégiai mélységet tartogat akár a tapasztaltabb játékosok számára is. A 2004-ben megjelent azonos nevű absztrakt játék újragondolt változata, mely már részletesen kidolgozott komponenseivel is felhívja magára a figyelmet.

15. Szellemvadászok egyedül játszható logikai játék 6 éves kortól

Gondolkoztál már mit csinálnak a szellemek az elátkozott kastélyban?
Használd a fejed és a Szellemvadászokból megtudhatod. Világítsd meg a szellemeket minden kihívásban, azáltal, hogy rájuk teszed az elemlámpát ábrázoló elemeket, a megfelelő helyekre. 60 új feladvánnyal FÉLELMETESEN jó szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

  1. Stone Age junior társasjáték 5 éves kortól  - Az év gyerekjátéka 2016-ban

A Stone Age Junior a közismert Stone Age gyermekeknek szánt változata, ahol a résztvevők javakat gyűjtögetnek, és megpróbálják belőle felépíteni saját kis falujukat. Ebben a játékban úgy kell élnetek mint a kőkorszaki emberek, gyűjtögessétek a különböző árukat, cserélgessetek, és nézzétek meg, hogy növekszik a település!

„Gyönyörű játék! Az 5 és 7 évesemnek is nagyon tetszik. Én is szívesen játszom vele. Nem hiába lett az év gyerekjátéka.”

17.   ZOOB 250 darabos építő készlet 6 éves kortól

A ZOOB 250 építő egy nagyon különleges építőjáték. Ellentétben a hagyományos építőkockákkal, a ZOOB-ból készült alkotások mozgathatók. Nem csak nézheted a kész művedet, hanem aktívan játszhatsz is vele!

A gyerekek perceken belül élethű modelleket készíthetnek, vagy belemerülhetnek az alkotásba órákra. Nincs határa a képzeletnek, hogy mit lehet ezzel a játékkal építeni, állatoktól kezdve az UFO-kon át, a dinoszauruszoktól a DNS spirálig bármit megépíthetünk belőle.

Egy ötletfüzet segít az indulásnál, de ha már belejöttél az építésbe, valósítsd meg a saját ötleteidet is!

18.   Mysterium társasjáték 8 éves kortól

Misztikus társasjáték a rejtélyek kedvelőinek!

A Mysterium egy egyedülálló hangulatú, kooperatív, asszociációs játék. Bízz a szellemben, hallgass az ösztöneidre, és oldd meg a rejtvényt! Rejtélyes gyilkosság történt az ősi kastélyban. A ti feladatotok kideríteni a titkot… Derítsétek ki ki, melyik eszközzel és hol követte el a gyilkosságot?

19.   Fedőnevek társasjáték 12 éves kortól - Codenames világsiker magyar kiadása

A Fedőnevek társasjáték a világ legkedveltebb szójátéka és parti játéka! Legyél Te is titkos ügynök és fedd fel a többi ügynök kilétét! Kulcsszavak segítségével találd meg a saját ügynökeidet, miközben elkerülöd az ellenséges kémeket és a bérgyilkosokat! Aki előbb megtalálja a saját ügynökeit, az nyer! Tökéletes ajándék tiniknek, felnőtteknek. Baráti összejövetelekre is nagyon jó választás.

 

20.   Roller Coaster Challenge Thinkfun - hullámvasút építő játék 6 éves kortól

Izgalmas mérnöki kihívás, amelyben a saját hullámvasutadat építheted fel! A játékban 40, egyre nehezedő feladvány során kell csúszdák, oszlopok, hurkok és alagutak segítségével egyre összetettebb hullámvasutakat építeni, melyeket aztán a hullámvasút elindításával lehet tesztelni! Neked sikerül?

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek