Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

2018-as játék újdonságok

Március elején megrendezésre került a Gémklub tavaszi játékbemutatója a Stefánia-palotában, amelyen megismerhettük és kipróbálhattuk a 2018-as év tavaszi-nyári játékújdonságait. Természetesen egy rövid beszámolóval és képekkel is készültünk nektek arról, hogy milyen játékokat próbáltunk ki a bemutatón. A következő játékok elérhetőek lesznek a webáruházban és az Okosjáték boltban is néhány napon, hónapon belül. Nézzétek a kedvenceinket:

1. Hellapagos

A Hellapagos partijátékban a játékosok feladata, hogy hajótöröttekként összedolgozzanak, hogy még a hurrikán előtt el tudjanak menekülni egy elhagyatott szigetről. Minden játékos, ha csak teheti enni és innivalót rejt el magának, mert ha nem jut elég élelem mindenkinek, akkor éhenhal, sőt a többiek még akár meg is eszik.

Kooperatívnak tűnő, de korántsem együttműködésen alapuló játék!

Akár 12-en is játszható játék. A játékidő kb. 30-40 perc.

 

 

2. Fedőnevek négyszemközt

Ismeritek a Fedőnevek társasjátékot, a 2016-os Év játéka díj győztesét?

Most megérkezett a kétszemélyes verzió ebből a szuper játékból! Pároknak, házastársaknak.

Sokkal pörgősebb mint a több személyes verzió, hiszen a játékosok egy időben gondolkodnak, nem kell várni a másikra.

 

3. Jógi - vicces zsúr, party társasjáték

Nagyon vicces, mozgolódós partijáték, ahol nem kell egy helyben ücsörögni.

A Jógiban az győz, aki a legtöbb kártyát tudja felhúzni, és közben tudja tartani a többi kártyát a hóna alatt, feje tetején vagy miközben a szemét takarja.

Hány kártyáig bírod a kihívást?

 

4. Five Tribes Naqala dzsinnjei társasjáték

 

A Five Tribes egy összetett stratégiai játék, amelyben ötféleképpen tudsz pontot szerezni, vagy akár a többieket megakadályozni benne.

Minden mozgatás után elvehetjük az utolsó lapkáról az egyik törzs embereit, akik segítségünkre lehetnek: a vezír egy pontot ér, az orgyilkos az ellenség egyik bábuját vonja ki a forgalomból.

Mozgasd ügyesen a bábuidat és szerezd meg az oázist!

Egy klasszikus stratégiai játék 12 éves kortól!

 

5. Torres társasjáték

 

Nagyon szép stratégiai játék 10 éves kortól.

A játék célja, hogy építkezz, magasítsd a várad, amivel pontokat gyűjthetsz, de csak akkor ha az egyik lovagod is magasabbra kapaszkodott a nagyobb várban.

A lovagokat akár az ellenség várába is átmozgathatod, hogy részesülj az ellenség pontjaiból.

A játékot még izgalmasabbá teszi 10 akciókártya, amit a játék során játszhatsz ki.

 

 

6. Azul társasjáték

 

Ki tudja a csempézett falat legszebben összeállítani, amellyel elnyeri I. Mánuel császár bizalmát és a megbízást a palotája díszítésére?

Az Azul egy különösen szép stratégiai játék, amelyben a játékosoknak arra is figyelni kell, hogy milyen lehetőséget hagynak meg vetélytársaiknak és a persze arra is, hogy minél nagyobb, egybefüggő területet építsenek színes csempékből.

A játék 8 éves kortól ajánlott, 2-4 fő részére.

 

 

7. Photosynthesis

 

Ebben a családi stratégiai játékban minden játékos egy-egy fafajtát irányít és igyekszik az erdő értékes közepe felé terjeszkedni, de közben arra is ügyelni kell, hogy fáidat minél magasabbra növeszd, mert ha vetélytársaid törnek magasabbra, akkor beárnyékolják a kisebb fáidat, amelyekhez nem jut el a nap sugara.

Gyönyörű 3D-s játéktábla.

 

8. Queendomino

 

A Queendomino a 2017-es Év játéka győztes a Kingdomino összetettebb verziója. Itt a dominókon építési telkek is vannak, amelyekre a piacon vásárolt épületeket tehetjük, hacsak a vetélytársaink le nem fizetik a sárkányt, hogy égesse le a kiszemelt épületet. Szedj be minél több adót, építs tornyokat, mert aki a legtöbbet építkezik, azt még a királynő is meglátogatja! A játék elemei a Kingdomino játékkal kombinálhatók.

9. Panic Mansion

 

Rázogatós ügyességi játék 6 éves kortól.

A feladatkártyán szereplő tárgyakat a kastély egyik szobájába kell rázni, úgy hogy a kastély többi lakója a szobán kívül maradjon.

A doboz hátulján is található egy kastély (egy doboz), így a játékot még a vásárlás előtt ki is próbálhatjátok, hogy tetszik-e.

 

 

10. Dr. Beaker logikai - ügyességi társasjáték

 

Ügyességi játék, amiben minél gyorsabban kell kikeverni a vegyszerek képletben megadott láncát.

A képletet, a színkombinációkat minden játékos látja a feladatlapon, és egy időben dolgoznak azon, hogy a lombikban egymás mellé állítsák a megfelelő színű vegyszergolyókat.

Legyél te a leggyorsabb!

 

11. Szörnymóka társasjáték

 

Vicces, gyors partijáték, amelyet a szülők is szívesen játszanak majd.

A játék célja a szörnyek elfogása különböző fegyverek és csapdák kombinációjával. Használd a másik játékos fegyvereit is, a lényeg, hogy minél több szörnyecskét ejts foglyul. Vajon kinek sikerül a legtöbb szörnyet befogni?

Gyors kártyajáték jópofa képekkel.

Akár 8-an is játszható.

 

12. Flatterstein fémdobozos ügyességi játék

 

Ebben a játékban a célzás és a kézügyesség játssza a fő szerepet. Akár utazáshoz is tökéletes ez a játék, amelyben denevéreket kell minél ügyesebben a vár ablakaiba reptetni, hacsak a falak közt lakó szellemek meg nem tréfálnak.

 

 

13. Karuba junior

 

A díjnyertes Karuba társasjátéknak most megérkezett a kisebbeknek való változata. A gyerekek együtt dolgoznak azon, hogy a dzsungelben ösvényt építsenek. Szükség van szerteágazó ösvényre, mert az utat tigrisek zárhatják el, ráadásul a parthoz egy kalózhajó is közeledik, amely ha odaér, elveszítjük a játékot.

Találjátok meg a kincset minél gyorsabban!

 

14. Katarenga

 

A Katarenga egy kétszemélyes stratégiai játék, amely nagyon emlékeztet a sakkra, sőt, sakklépésekkel mozoghatunk a bábuinkkal, viszont a lépések fajtáit a mezők színe határozza meg, amin a bábunk áll. A cél, hogy két bábunkkal átjussunk a túloldalra, hacsak az ellenfél nem állja utunkat. Ez a játék nem válhat kiismerhetővé, hiszen a játéktábla négy részre van osztva és szabadon variálható.

Aki szeret sakkozni, ezt a játékot is imádni fogja.

 

15. Kódfejtő

 

Asszociációs társasjáték amelyben 2 csapatvezető küzd egymással, hogy üzeneteket (szavakat) juttasson csapata számára.

A Kódfejtő a Fedőnevekhez hasonló társasjáték, azzal a különbséggel, hogy ebben a játékban nem szabad pontos utalásokat adni szavakra, úgy mint a Fedőnevekben, mert itt a többi játékos is tippelhet.

Akár 8 játékos részére, szuper partijáték!

Megjelent!

 

Figyeljétek a FB oldalunkat és a hírleveleket, amelyben mindig beszámolunk a további újdonságokról.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek