Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Amennyiben folytatod a böngészést a weboldalon, úgy tekintjük, hogy nincs kifogásod a weboldalról érkező cookie-k ellen. További információk az Adatkezelési Tájékoztatónkban

Kategóriák

10 dolog, amit eddig nem tudtál az ikrekről

„Ikrek vagyunk, ezért jobban szeretjük egymást, mint a többi ember.” (Louisa May Alcott)

Az ikerterhesség a természet egyik csodája, 10 érdekesség az ikrekről és az ikerterhességről, amit eddig nem tudtál, vagy azért tudsz, mert ikrek édesanyja vagy, de azért remélem neked is tudunk újat mondani. smiley

1. Az esély arra, hogy egy anyának ikerterhessége legyen, a korral nő. 30 éves kor fölött egyre nagyobb az esély.

2. Az ikreknek 22% esélyük van arra, hogy balkezesek legyenek, míg azok a gyerekek, akik egyetlen magzatok voltak 10%-ban lesznek csak balkezesek.

 


3. Gondoltátok volna, hogy Nigériában a leggyakoribbak az ikerterhességek, azon belül is az egypetéjű ikrek születése a legvalószínűbb?

4. Az ikergyerekek 40%-a kitalál egy saját nyelvrendszert ahhoz, hogy titokban egymással kommunikáljanak. Ez a testvérekre is jellemző, akik nagyon közel állnak egymáshoz, hogy titkos nyelvet találnak ki, amelyet csak ők ketten értenek, de ez a szokás különösen jellemző az ikrekre.

5. Az egypetéjű ikreknek azonos (vagy közel azonos) a DNS-e, azonban az ujjlenyomataik különbözőek.

6. 1 a 285-höz az esély az egypetéjű ikerségre.

7. Az ikreknek sem esik minden esetben ugyanarra a napra a születésnapja. Hogy lehetséges ez? A testvér éjfél után jön világra, ennek köszönhetően a születésnapjuk más napra esik. Vagy koraszülés fennállásakor az orvosok késleltethetik a második gyermek megszületését, lehetővé téve a szülés halasztását akár napokkal, vagy akár hetekkel későbbre.

8. A Utah-i Egyetem kutatásai alapján az ikreket szülő anyukák várható élettartama hosszabb.

9. Ma nagyobb eséllyel jön létre ikerterhesség, mint 30 éve, ennek oka, hogy egyre több nő szül 30 éves kora után, a 30 éves nőknél pedig valószínűbb az ikerterhesség, mint a húszéveseknél.

10. Ha nem tudjuk megkülönböztetni az egypetéjű ikreket, nézzük meg a köldöküket, amely születésük után alakul ki, amikor elvágják a köldökzsinórt, tehát biztosan nem lesz ugyanolyan minden testvérnél.

 

Forrás: Pempers.hu

Starity.hu

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Cikkek